Aksaray'da Firtina Yikti Geçti

Aksaray’da aksam saatlerinde etkili olan firtina ve hortum bir caminin minaresini ve mandiralari yikti, evlerin çatisini uçurdu. Yikilan minare nedeniyle cami imaminin yaralandigi afette 5 küçükbas hayvan da telef olurken, hortum anbean görüntülendi.

Aksam saatlerinde Agaçören ilçesi ve ilçeye bagli Haci Ahmetli Davutlu, Göllü, Kirimini, Avsar ve Haciismailli köylerinde etkili olan firtina ve hortum adeta yikti geçti. Köylerde evlerin çatilari uçarken, arazideki mandiralar da yikildi. Agaçlarin yerinden sökülerek savruldugu afette traktör römorklari devrildi. Bazi araçlarin hasar gördügü, elektrik direklerinin devrildigi firtina ve hortum sonrasi ilçe ve 5 köyünde büyük hasar olustu. 5 küçükbas hayvan telef olurken, hortum ani bir vatandasin cep telefonu kamerasiyla anbean görüntülendi.

Minaresi yikilan caminin imami yaralandi

Agaçören ilçesine bagli Göllü köyündeki caminin minaresi de firtinada cami lojmaninin üzerine yikildi. Bu sirada evde bulunan cami imami Özcan D. (26) yaralandi. 112 Acil Çagri Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma, Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü, itfaiye ve 112 Acil Yardim ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, yaralanan imami ilk müdahaleyi olay yerinde yaptiktan sonra Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesine götürdü. Tedavi altina alinan imamin durumunun iyi oldugu ögrenildi.

AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede hummali bir çalisma baslatti.
Kaynak: İHA