ABD'de Bankaya Silahli Saldiri Düzenleyen Banka Çalisani Çikti

Polis, ABD’nin Kentucky eyaletinde bankaya düzenlenen silahli saldirinin banka çalisani 23 yasindaki Connor Sturgeon tarafindan düzenlendigini ve saldirganin saldiriyi sosyal medyadan canli olarak yayinladigini açikladi.

ABD’nin Kentucky eyaletinde yer alan Louisville kentindeki Old National adli bankaya düzenlenen saldiri hakkinda polis yeni bilgiler paylasti. Louisville Metro Polis Departmani, saldirganin banka çalisani 23 yasindaki Connor Sturgeon oldugunu ifade ederek, saldiriyi sosyal medyadan canli olarak yayinladigini açikladi.

Saldirganin polisle girdigi çatismada vurularak öldürüldügünü aktaran polis, saldirida saldirgan dahil 5 kisinin öldügünü ve 9 kisinin yaralandigini belirtti.

Yaralilar arasinda basindan vurulan ve saglik durumu kritik olan 1 polis memurunun da oldugu ifade edildi.

ABD basininda kolluk kuvvetlerine dayandirilan haberlerde, saldirganin saldiri öncesi isten çikartilacagi konusunda bilgilendirildigi aktarildi.

Kentucky Valisi Andy Beshear ise, gözyaslari içinde hayatini kaybedenler ve yaralilar arasinda arkadaslarinin bulundugu açikladi.



Biden’dan Kongre’ye çagri

ABD Baskani Joe Biden, saldirinin ardindan Kongre’ye atesli silahlarin satin alinmasini zorlastiran yasalarin geçirilmesi çagrisinda bulunarak, “Kongre’deki Cumhuriyetçilerin toplumumuzu korumak için harekete geçmesi için daha kaç Amerikalinin ölmesi gerekiyor" dedi.

Kar amaci gütmeyen bir grup olan Gun Violence Archive’e göre, bu yil simdiye kadar ABD’de 4 ve daha fazla kisinin öldügü 146 silahli saldiri düzenlendi.

Kaynak: İHA