Yüksekova'da Iki Gün Arayla Iki Farkli Mevsim Sasirtti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gün arayla yasanan iki farkli mevsim sasirtti. Yasanan günesli havanin ardindan soguk hava ile birlikte çatilarda olusan buz sarkitlari yarim metreyi buldu.

Yüksekova'da Iki Gün Arayla Iki Farkli Mevsim Sasirtti


Yüksekova iki gün önce hava sicakligi ile bahar havasini yasarken, bugün yagan kar ilçeyi etkisinin altina alarak kis mevsimini yasatti. Dün vatandaslar günesli havanin keyfini çikartirken, bugün yagan karla beraber soguk hava etkisini artirdi. Soguk hava ile birlikte çatilarda olusan buz sarkitlari yarim metreyi buldu. "Yüksekova’da her gün farkli mevsim yasaniyor" diyen Vedat Çogaç isimli vatandas, "Aslinda cografi olarak güzel bir yer. Güzel bir memlekette yasiyoruz. Her gün farkli bir mevsimi yasiyoruz. Günesli hava, kar, soguk ve buz hepsi bir arada. Biz dün bahari yasarken, bugün de kisi yasiyoruz’’ dedi.



Ali Yigit isimli vatandas, ’’Bilindigi gibi 21 Mart baharin gelisi oluyor. Biz her gün farkli mevsim yasiyoruz. Dün sicak hava etkisini gösterirken, bugün de soguk hava ve kar yagisi etkisini gösterdi. Bugün vatandaslar tekrar soba ve kaloriferlerini yakmaya basladi" ifadelerini kullandi. Ferhat Dere ise, "Biz dün bahar havasini yasarken, bugün de dondurucu soguklar, yani kisi yasiyoruz. Simdi soguk havalarin etkisiyle çatilarda buz sarkitlari olusmus durumda. Aslinda çok sasirtici. Bakalim bundan sonra neler olacak?’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA