Istanbul'da Lüks Araçla 'Navigasyon' Kazasi Kamerada Açiklamasi Kuryeye 300 Euro Verip Kaçtilar

Sisli’de 30 milyon liralik araçla seyreden yabanci uyruklu sürücü, navigasyona bakarken sapagi kaçirdi. Tek yön ilerleyen yolda bir anda durup geri manevra yapan sürücü, motosikletli kuryeyi çarpip devirdi. Maddi hasar olusmasi üzerine kuryeye 300 euro (yaklasik 6 bin lira) ödeyen sürücü, ’çikan faturayi bana gönderin’ dedikten sonra uzaklasti. Ekspertize giden kuryenin motosikletine 16 bin liralik masraf çikti ancak sürücü kuryenin masrafini ödemeyerek ortadan kayboldu. Yasanan kaza kameralara yansirken kurye Yunus Düzenli, “Navigasyon kaynakli hata yapmis olabilirler, biz insanlik yaptik ve zarar gördük” dedi.

Istanbul'da Lüks Araçla 'Navigasyon' Kazasi Kamerada Açiklamasi Kuryeye 300 Euro Verip Kaçtilar
Olay, geçtigimiz Çarsamba günü saat 16.30 siralarinda Sisli Halide Edip Adivar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aksamüstü Almanya ülkesine ait KR HP 650 plakali 30 milyon lira degerinde olan Lamborghini marka Urus 4.0 model araçla seyreden yabanci uyruklu sürücü, gidecegi yere varmak için navigasyon açti. Sürücü tek yönden ilerleyen sokakta girecegi sapagi kaçirdi. Bunun üzerine duran sürücü, aniden geri manevra yapmak istedi. O esnada sürücü araciyla arkasinda seyreden motosikletli kuryeye çarpti. Çarpma sonucu devrilen motosikletin üstündeki kurye yere savrulurken, araçtakiler ise asagiya indi. Kuryenin kazadan yara almadan kurtuldugu kaza ise kameralara yansidi.

Kuryeye 300 euro verdi, ekspertizde masraf 16 bin lira çikti

Olayin ardindan yabanci uyruklu sürücü, kurye Yunus Düzenli’nin yanina gelerek navigasyona baktigini ve bu sebeple sapagi kaçirdigi için geri manevra yaptigini söyledi.

Düzenli ise motosikletinde hasar olmasi nedeniyle tutanak tutulmasi gerektigini belirtti.

Ancak yabanci uyruklu sürücü acelesi oldugunu ifade ederek, kendisine motosikletini tamir ettirmesi için 300 euro (yaklasik 6 bin lira) verdi. Parayi alan kurye Düzenli olay yerinden ayrilirken, sürücü ise aracina binerek uzaklasti. Olay yerinde sürücünün ‘ekspertize gidin ve çikan faturayi bize gönderin’ demesi üzerine ekspertize giden kurye Düzenli, motosikletin masrafinin 16 bin lira oldugunu görünce soke oldu. Yabanci uyruklu sürücüye de ulasamayan Düzenli, motosikletin serviste oldugunu ve 3 gündür çalisamadigini söyledi.



“Onlara ulasmaya çalistim ancak bana hiçbir sekilde cevap vermiyorlar”

Yasananlari anlatan kurye Yunus Düzenli, “Yabanci plakali lüks bir cip, yolumda giderken bir anda durdu. Geri vitese takti ve bana çarpti. Ondan sonra motosikletim zarar gördü ve maddi hasar çikti. O anda hem kazanin sokuyla hem de adamlarin isinin acil olmasi nedeniyle ‘polis çagirmayalim’ ve ‘aramizda halledelim’ dediler. Biz de ‘tamam problem yok, sonuçta siz misafirsiniz, sizi magdur etmeyelim’ dedik ve o an cüzi bir miktar para verdiler. Sonra da ‘motosikletin masrafini bize fatura olarak gönderin ekspertize yaptirin. Kalan ücretinizi biz size gönderecegiz’ dediler. Biz de tamam dedik. Motosikletimin ana bayisine giderek ekspertize soktuk. Motosikletimde isçilik dahil 16 bin lira masraf çikti. Bunlar ise bana 300 euro, yani 6 bin lira para verdiler. Sonra faturayi attim ve paranin geri kalanini istedim. Ben 3 gündür magdurum, motosikletim serviste ben ise evdeyim ve çalisamiyorum” dedi.



“Navigasyon kaynakli hata yapmis olabilirler, biz insanlik yaptik ve zarar gördük”

Düzenli, “Onlara ulasmaya çalistim ancak bana hiçbir sekilde cevap vermiyorlar. Üsteledigimde de sigorta sirketine Pazartesi günü basvuru yapacaklarini ve parayi oradan alabilecegimi söylediler. Sigorta sirketi de yabanci plaka oldugu için süreç uzun sürecek ve ben magdur olmaya devam edecegim. Bu adamlardan hakkimi istiyorum, mesajlarima hiçbir sekilde cevap vermiyorlar. Biz insanlik yaptik ve zarar gördük. Navigasyon kaynakli hata yapmis olabilirler ama onlar durup geri manevra yaptiklarinda ben sonuna kadar kornaya bastim. Ancak yüksek sesli müzik dinledikleri için beni duymadilar. Sonra araçtan inip beni kaldirmak yerine araçlarini kontrol ettiler. Yurt disina çikamamalari için savciliga basvuracagim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA