Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Adiyamanli Depremzedelerin Geçici Yuvalari Olmaya Basladi'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Ipekli 3-Otogar Konteyner ve Prefabrik Kent alani da asfalt zemini ve yollariyla, su-elektrik ve kanalizasyon altyapisiyla bu kentlerin en güzel örneklerinden biri oldu. Artik Adiyamanli depremzedelerimizin geçici yuvasi olmaya basladi" dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Adiyamanli Depremzedelerin Geçici Yuvalari Olmaya Basladi'


Adiyaman’da Ipekli 3-Otagar Konteyner ve Prefabrik Kent alaninda açiklamalarda bulunan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, depremin ilk gününden itibaren çalismalari titizlikle yürüttüklerini ve yaralari sarmaya çalistiklarini söyledi.

Karaismailoglu, “Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle depremzede kardeslerimizin kalici yuvalari olacak konutlarin temelini attik. Bir yandan da hizlica herkesi konteyner ve prefabrik kentlere tasimak ve kalici konutlar yapilana kadar buralarda daha düzenli bir hayat sunmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Su, elektrik, kanalizasyon, internet gibi tüm altyapisiyla vatandaslarimizi rahat ettirecek konteyner ve prefabrik kentleri yayginlastiriyoruz. Adiyaman merkez ve ilçelerindeki konteyner ve prefabrik evlerde bin 700 ailemizle yaklasik 7 binin üzerinde Adiyamanli kardesimiz bariniyor. Kurulum çalismalari da bütün hiziyla devam ediyor. Ipekli 3-Otogar Konteyner ve Prefabrik Kent alani da asfalt zemini ve yollariyla, su-elektrik ve kanalizasyon altyapisiyla bu kentlerin en güzel örneklerinden biri oldu. Artik Adiyamanli depremzedelerimizin geçici yuvasi olmaya basladi.

Bu kent alanimizda hem konteyner hem de prefabrik yapi olmak üzere iki kesim bulunuyor. Bu sayilar elbette gün geçtikçe daha da artacak, hayatin normal akisina çok daha hizli bir sekilde dönmeye basladigina sahit olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA