Yabanci Ögrenciler Türk Kültürünü Ögrendiler

Rize’de düzenlenen projeyle birlikte yurt disindan gelen ögrenciler Türk kültürünü ögrendi.

Yabanci Ögrenciler Türk Kültürünü Ögrendiler
Rize’de bir okul tarafindan düzenlenen “CLICK” adli ERASMUS projesinde, Yunanistan, Ispanya, Romanya ve Litvanya’dan gelen ögrenci ve ögretmenlerle bir araya geldi. Kültürel entegrasyonu saglamak amaci ile Ingilizce ögretmenlerinin koordinesinde ögrenciler arasi tanisma etkinlikleri düzenlendi.

Yurt disindan gelen ögrenciler Rize’nin kültürel yerlerini gezdikten sonra okulda yapilan programlarla Türk Kültürü tanitildi. Ögrencilere Türk Kahvesi, kil tablet yapilip ve oyunlar oynatildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ali Hasimoglu, “Projemizin adi ‘CLICK’ kültürel entegrasyon anlamina gelmektedir. Projemizdeki hedefimiz kültürler arasindaki etkilesimi arttirmak. Biz pandemi sürecinden önce bir proje hazirlamistik. Avrupa Birligi Bakanligi tarafindan desteklenen bir projemiz. Bizim burada ki amacimiz, ögrencilerimiz arasinda bir hareketlilik olussun. Su an bizim okulumuzda 2 yildir proje ortaklarimiz, Yunanistan, Ispanya, Litvanya ve Romanya ülkelerimizi agirlamis bulunuyoruz. Ögrencilerimiz daha önceki aylarda saydigim ülkelere ziyaret ettiler. Su an da biz okulda ögrencilerimizi agirlamaktayiz ve kültürlerimi tanitmaktayiz. Bütün kültürümüzün örf ve adetlerini, göreneklerimizi, yemek kültürümüzü, bütün Türk kültürünü anlatmis durumdayiz. Bu süreçte misafirlerimizle çay bahçelerine girdik. Bizim için eglenceli bir projeydi” ifadelerini kullandi.

Türklerin misafirperverliginin çok güzel oldugunu ifaden eden Yunanli Magdalini Ziyongi, “5 tane ülkeden olusan bir ERASMUS projesi. Burada çok mutluyuz. Eski zamanlardaki atalarim Trabzon’dan gelmis. O yüzden bir tarafim Yunan bir tarafim Türk gibi. Proje çok güzel ve çok mutluyuz. Türk insaninin misafirperverligi çok güzel. 5 ülkeden projeyi olusturduk ve bir arkadaslik kurduk. Yunanistan’da da söyle söyleniyor ne kadar çok arkadasin olursa dünya senin evin oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA