Depremde Hayatini Kaybedenler Times Meydani'nda Anildi

Türkiye’de meydana gelen depremlerde hayatini kaybedenler için ABD’nin New York kentindeki Times Meydani’nda anma programi düzenlendi.

Depremde Hayatini Kaybedenler Times Meydani'nda Anildi
New York’ta yasayan ünlü besteci, piyanist Faruk Kanca ve sanatçi Volkan Kirimlioglu, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) destegiyle Türkiye’de meydana gelen depremlerde hayatini kaybedenler için anma programi düzenledi.

Istiklal Marsi’nin okunmasi ve saygi durusu ile baslayan programda New York Baskonsolosu Reyhan Özgür, Türkiye’de yasanan depremle ilgili kisa bir konusma yapti. Daha sonra Faruk Kanca’nin piyanosu esliginde Volkan Kirimlioglu, Uyan Ey Gözlerim, Kara Toprak, Firat, Neredesin Sen, Alli Turnam, Ne Aglarsin, Ah Yalan Dünya, Yolun Sonu gibi ilahi ve türküleri seslendirdi. Ayrica sanatçi Eren Erdogan alaban, ney ve kavaliyla ikiliye eslik etti. Etkinlige bayraklarla gelen Türk vatandaslarini Amerikalilar da yalniz birakmadi. Etkinlige katilan ABD’liler Türk müzigi esliginde duygulu anlar yasadi.

"Ortak bir aci yasiyoruz"

Etkinlikle ilgili konusan ünlü besteci ve piyanist Faruk Kanca, "Türkiye büyük bir deprem afetini yasadi. Biz de bir Türk vatandasi olarak bu aciyi burada en derinden hissettik. Tabi depremin ilk anindan itibaren TASC dernegimiz 200’den fazla konteyner yardiminda bulundu. TASC’in düzenledigi yardim kampanyasinda 500 bin dolar yardim toplanarak Türkiye’ye gönderildi. Hem ülkemizi temsil etmede hem de burada bir dayanisma ruhu olusmasi için TASC önemli islere imza atiyor. Biz de ülkemizi ve kültürümüzü tanitmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün de ülkemizde yasanan depremde hayatini kaybeden insanlarimizi anmak için burada toplandik. Türk ve Amerikali insanlar bu gün burada yan yana programa katildi.

Anma etkinligimize katki saglayan arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Umarim ülkemiz böyle acilari bir daha yasamaz. Hayatini kaybeden insanlarimiza Allah’tan rahmet yaralilarimiza sifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA