Teknoloji Transfer Ofisi'nden Yeni Bir Basari Hikâyesi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, parlak fikirleri olan girisimcilerin hayallerini gerçege dönüstürmeye devam ediyor. Çalismalarini Bursa Uludag TTO’nun girisimcilikte markasi olan ULUKOZA Programi mentörlügünde sürdüren Dr. Mehmet Onur Genç ve Prof. Dr. Ahmet Fenercioglu, TÜBITAK 1512 BiGG ULUKOZA 2022/2 Yesil Büyüme basligi çerçevesinde destek almayi basardi.

Teknoloji Transfer Ofisi'nden Yeni Bir Basari Hikâyesi
BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin BIGG ULUKOZA Programi çerçevesinde destekledigi Dr. Mehmet Onur Genç ve Prof. Dr. Ahmet Fenercioglu, “Elektrikli Bisikletler Için Otomatik Sanziman Gelistirilmesi ve Imalati” isimli projeleri ile TÜBITAK’tan 450 bin TL sermaye destegi almaya hak kazandi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, projeleri kabul olan girisimcileri agirladi. Ziyarette Teknoloji Transfer Ofisi yöneticileri de hazir bulundu.

Düsünen, arastiran, projelendiren ve üreten tüm girisimcilerin yaninda olmaya devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, sehir içi seyahat ve tasimacilik maksatli, bisiklet ve araba fonksiyonuna sahip elektrikli ulasim araci konusunda özel bir proje hazirlayarak TÜBITAK’tan destek almayi basaran girisimcileri tebrik etti. Teknoloji Transfer Ofisi’nin yerli ve milli teknolojinin gelistirilmesi adina son derece kiymetli bir görevi sürdürdügüne dikkati çekti. BIGG ULUKOZA Programi ile 2022 yilinda toplam 11 projeye destek aldiklarinin altini çizen Rektör Kilavuz, “Bu hepimiz için degerli bir basaridir. Girisimcilik hayali olan, parlak proje fikirleri olan herkesi Teknoloji Transfer Ofisimizin bilgi birikiminden yararlanmaya davet ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz adina fayda saglayacak fikirlerin destekçisi ve takipçisi olmayi arzu ediyoruz. Bizlere güvenen ve ekibimizin katkilari ile TÜBITAK’tan destek almayi basaran girisimcilerimizi tebrik ediyor, prototip çalismalarinda da ayni basariyi sürdürmelerini diliyoruz” seklinde konustu.

Proje 1. Yürütücüsü olan Mehmet Onur Genç ise çalismalara basladiklari ilk andan itibaren Bursa Uludag Teknoloji Transfer Ofisi’nin katkilarini her asamada hissettiklerini söyledi.

Çevreye duyarli teknolojilerin gelistirilmesi, bilime ve topluma faydali yüksek teknolojili hizmetlerin saglanmasi adina kendi sirketlerini kurduklarini vurgulayan Mehmet Onur Genç, destek alan projede sehir içi ulasiminda ve tasimaciliginda bisiklet ve araba fonksiyonlarina sahip, mobil kontrol ile paylasimli araç kullanimi saglayabilen, çevreye duyarli ve trafik sorununa çözüm saglayacak bir ürün ortaya çikarmayi hedeflediklerinin altini çizdi.
Kaynak: İHA