Çiftçiler Domateste Ihracat Kisitlamasinin Kalkmasini Istiyor
Tarim ve Orman Bakanligi, domates fiyatlarindaki artisi ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatini kisitlamaya gitmesine üreticiler tepki gösterdi. Girdi maliyetlerinin çok yükseldigini belirten çiftçiler kisitlamanin kaldirilmasini talep ederken, alinan karar ile dis piyasadaki müsterilerinin de baska pazarlara kayacagi endisesini yasiyor.

Konu ile ilgili Mugla’nin Ortaca ilçesi Toptanci Hali’nde toplanan çiftçiler açiklamada bulundu. Çiftçiler adina konusan domates üreticisi Mahmut Ülker, “Yas sebze meyve arz talep meselesidir. Bollugunda salçaya dökülür para etmez. Yoklugunda ise fiyati yükselir” dedi.
50 yildir üreticilik yaptigini belirten Mahmut Ülker, Nisan ayi sonu Mayis gibi domates salçaya döner o zaman da biz bu üretimden bir sey anlamayiz. Su an da domates yokken bu para eder, her zaman böyledir bu. Mayis, Haziran girdiginde domates bolken, o zaman da yiyen olmaz. Su anda degerlendirmedigimizde, ilerde salçaya dökerken de para kazanamayiz. Su anda bu kisitlamanin kaldirilmasini talep ediyoruz” dedi.
