Türkiye'nin Washington Büyükelçiliginde Deprem Gönüllülerine Tesekkür Töreni

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Türkiye’deki depremzedeler için düzenlenen yardim kampanyasinda çalisan gönüllülere tesekkür belgesi verdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliginde Deprem Gönüllülerine Tesekkür Töreni
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliginde Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için gerçeklestirilen yardim kampanyasina katilan gönüllülere tesekkür amaciyla tören düzenlendi.

Büyükelçi Hasan Murat Mercan, depremin ilk gününden itibaren yardimlarin elçilige ulastirilmasinda, tasnifinde ve kolilere yerlestirilmesinde görev alan gönüllülere tesekkür belgesi verdi. Ayrica depremde hayatini kaybedenlerin anisina 1 dakikalik saygi durusu yapildi, ardindan Kuran-i Kerim okundu.

“Sizlerin katkilari olmasaydi, biz burada hiçbir sey yapamazdik”

Büyükelçi Mercan yaptigi konusmasinda, “Belki hayatimin en zor konusmasini yapacagim. Burada bulunmaktaki amacimiz sizlere tesekkür etmektir. Gerçekten sizler olmasaydiniz, sizlerin katkilari olmasaydi, biz burada hiçbir sey yapamazdik. Ilk günden beri, depremin oldugu, cereyan ettigi ilk aksamdan itibaren istisnasiz bütün vatandaslarimiz yardimimiza geldi, kostu, mesailerini biraktilar. Kah bagis getirdiler kah yardim topladilar. Kah buraya gelip yardimlari siniflandirdilar, paketlediler. Bazi is adami arkadaslarimiz depolarini açti. Bazi acil malzemeler vardi. Bu malzemeleri acil bir sekilde Türkiye’ye yollamak için gece gündüz çalistik hep birlikte. Aslinda hepimizin yasadigi aciyi bir nebze olsun unutmak için, böyle görüyorum, hep kostunuz. Hiç tanimadigim arkadaslar geldi, gençler geldi. Bugün de birçogunu zaten tanimiyorum. Aslinda sizlere diyecek hiçbir seyim yok. Aradan bunca zaman geçti, 6 Subat’tan bunca zaman geçti, sizlere tesekkür etmekten baska yapabilecegimiz hiçbir sey yok” diye konustu.



“243 ton malzemeyi elden geçirdiniz”

Mercan, “Bugüne kadar bin 876 çadir yolladik. 10 bin 750 uyku tulumu yolladik bütün Amerika çapinda. 61 bin 250 battaniye yolladik. 46 ton ilaç yolladik. Toplam 73 bin 826 parça esyayi, 234 ton olarak yolladik” ifadelerini kullandi. “243 ton malzemeyi elden geçirdiniz” diyen Mercan, “243 ton. Dile kolay” seklinde konustu.

Bugün itibariyle büyükelçiligin yardim hesabina toplam 1 milyon 610 bin dolar bagis yapildigi bilgisini paylasan Mercan, “Bugüne kadar görülmemis is birligiyle çalisma yaptik” dedi.

Mercan, “Ayrica daha hala yollayacagimiz malzememiz var. Zannediyorum 2 bin tonu geçecegiz. Amerika çapinda vatandaslarimizin ve Amerikalilarin bireysel olarak yolladiklari malzeme, 2 bin tonu geçecegiz.

“Hakkiniz ödenmez”

Büyükelçiligin sosyal medya hesabindan yapilan paylasimda da, “Yardimlarin hizla ülkemize ulastirabilmesi için ellerinden gelen her türlü destegi sunan gönüllülerimize mütesekkiriz. Hakkiniz ödenmez” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA