Küçük Yürekleri Isitan Büyük Destek

Samsun Olgunlasma Enstitüsü’nden depremzede çocuklara yürek isitan mont ve yelek destegi yapildi.

Küçük Yürekleri Isitan Büyük Destek
Kahramanmaras merkezli gerçeklesen ve 11 ilin etkilendigi depremin ilk gününden itibaren depremzedeler için birçok üretim yapan Samsun Olgunlasma Enstitüsü, deprem bölgesinde kullanilmasi için daha önce ürettikleri uyku tulumlarindan kalan kumaslari mont, yelek ve çantalara dönüstürdü.

Milyonlarin birlik oldugu ve 11 ilin etkilendigi Kahramanmaras merkezli depreme destekler devam ederken, Samsun Olgunlasma Enstitüsü’nden de destekler yagmaya devam ediyor. Depremzedeler için dikilen yüzlerce uyku tulumunun ardindan, kalan kumaslarla depremzede çocuklara mont ve yelek dikiliyor. Dikilen montlar polarli yapisi sayesinde insan vücudunu sicak tutarken ayni zamanda su geçirmez özelligi sayesinde de yagmurdan ve her türlü yagisli havadan korudugu belirtildi.

“Deprem bölgesine özel su geçirmeyen ve sicak tutan kumaslardan montlar üretiyoruz”

Yakin zamanda uyku tulumlarindan artan kumaslar ile mont, yelek ve çanta gibi malzemeler ürettiklerini belirten Samsun Olgunlasma Enstitüsü giyim ögretmeni Gülderen Arslan, "Atölyemizde ülkemizde yasanan deprem felaketinde etkilenen kardeslerimiz için çalismalar yapiyoruz. Ilk önce uyku tulumlari yaptik. Daha sonra uyku tulumlarindan artan kumaslarla çocuklar için mont ve yelekler üzerinde çalisiyoruz. Bu kumaslar Istanbul’da bulunan is adamlari tarafindan verilen kumaslardir. Bu kumaslari kurumumuz olarak fermuarlarini ve gerekli diger parçalarini alarak birlestirip dikiyoruz. Kumaslarin özelligi su geçirmez olmasi. Içleri polarli oldugu için sicak tutma özelligi vardir. Deprem bölgesi için bu özelliklerin etkili olacagini düsündük. Yetiskin ve çocuk tulumu olmak üzere 1000’e yakin uyku tulumu ürettik. Onlardan artan kumaslari degerlendirmek istedik. Hem daha faydali olabilmek için hem de geri dönüsüm olmasi açisindan. Su anlik 30 yelek, 5 mont ve 20 çanta ürettik. Bir kismini deprem bölgesine göndermis bulunmaktayiz. Uyku tulumlarimiz deprem bölgesine gönderildi. Artan parçalardan üretimlerimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi.



“Depremzede kardeslerimiz için gönüllü olarak çalisiyoruz”

Usta ögretici Ayse Yildirim, “Elimizden geldigi kadar depremzedelere yardimci olmak maksadiyla ürünlerimizi dikiyoruz. Elimizden geldigi kadar deprem bölgesindeki insanlarimiz için çabaliyoruz. Bu üretimlerimizin insallah çok faydali olacagini düsünüyorum. Bu islerimizi gönüllü olarak yapiyoruz. Olgunlasma Enstitüsünde usta ögretici olarak görev yapiyorum ama onun disinda bu isleri gönüllü olarak yapiyoruz” diye konustu.



“Depremzede çocuklar ve bebekli anneler için neler yapabiliriz diye düsünüp basladik”

Usta ögretici Neslihan Yildirim, “Depremzede çocuklarimiz için, bebekli anneler için nasil faydali olabiliriz, neler yapabiliriz bunlari düsünerek çalismalar yapmaya basladik. Insallah faydali olmusuzdur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA