Depremin Tozlu Izleri Oto Yikamacilarda Siliniyor

Kahramanmaras’ta yasanan depremin ardindan tozla kaplanan araçlar oto yikamacilarda yogunluk olusturdu.

Depremin Tozlu Izleri Oto Yikamacilarda Siliniyor
Kahramanmaras’ta yasanan büyük depremler geride büyük enkazlar birakti. Hiz kesmeden sürdürülen enkaz kaldirma çalismalari cadde ve sokaklari toza bürüdü. Kent merkezinde bulunan araçlar ise enkaz kaldirma çalismalari sirasinda çikan tozdan nasibini aldi. Oto yikma esnaflari ise bu konuda sikinti yasayan vatandaslara hizmet verebilmek için isletmelerinin kapilarini açarak mesaiye basladi.

Enkaz tozu yüzünden yogun bir talep oldugunu belirten Oto yikama isletmecisi Serhat Ince, “Araç oto yikama üzerine çalisiyoruz. Enkazda kirlenen ve hasar gören araçlarimizi onarip temizlemek için elimizden geleni yapiyoruz. Insanlardan yogun bir talep var. Dün 20 bugün ise suana kadar 6 araç yikadik. Gelen vatandaslar depremzede olduklari için indirimli fiyatlar uyguluyoruz. Kimseye firsatçilik yapmiyoruz. Normalde iç dis yikama 150 lira fakat biz ticari kar gütmeden 100 liraya yikiyoruz. Parasi olmayana da bizden olsun diyoruz. Bir arabayi 2 kisi temizlersek 45 dakikada temizleyebiliyoruz. Tek kisi olursak 1 saat sürüyor. Enkazin tozu ve pisligi yüzünden araçlarin içleri kötü bir durumda. Içlerinden resmen çimento tozu, tahta ve tas ayikliyoruz. Burasi bizim memleketimiz, canimiz cigerimiz. Yeniden güzellestirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisacagiz” dedi.

Bir baska oto yikama isletmecesi Yasar Akargül ise insanlara yardim edebilmek için çalismak zorunda oldugunu kaydederek, “Mecburen isimize bakacagiz. Ben açmasam baskasi açmasa bu çark nasil dönecek. Ister istemez arabalarin hepsi asiri derecede kirleniyor. Herkese geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA