Deprem Bölgesinde Bulunan Saglikçilar, Teyakkuzda Bekliyor

Kahramanmaras’ta meydana gelen yikici depremlerin ardindan dakikalar sonra sahada ki yerlerini alan saglik personelleri, Malatya’da depremin 27’inci gününde yeniden meydana gelebilecek afet ve afetler öncesi hazir bir sekilde beklemeye devam ederken, o anlari anlatan Afetlerde Acil Saglik Birim Sorumlusu Dr. Naime Ebru Kahtalioglu, duygusal anlar yasadi.

Deprem Bölgesinde Bulunan Saglikçilar, Teyakkuzda Bekliyor
6 Subat’ta Kahramanmaras’ta meydana gelen yikici depremlerin ardindan, en çok etkilenen iller arasinda bulunan Malatya’da saglik personelleri, vatandaslarin yaralarini sarmak için gece gündüz çalismalarina devam ediyor. Depremin ilk anindan itibaren Malatya’da ki 62 ambulans, 4 UMKE timi ve 1 acil müdahale araciyla, sahada çalismalarina baslayan ekipler, Türkiye’nin dört bir yaninda gelen 112 ve UMKE ekiplerinin de destekleriyle birlikte koordineli bir sekilde çalismalarini sürdürdüler. Kentin farkli bölgelerinde enkaz altinda kalan vatandaslar basta olmak üzere hastanelerde depremzede vatandaslarin yaralarinin sarilmasi için büyük çaba sarf eden ekipler, depremin ilk aninda ki gibi, sahada büyük bir özveriyle çalismalarini sürdürmeye devam ediyor. Yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Afetlerde Acil Saglik Birimi Sorumlusu Dr. Naime Ebru Kahtalioglu, daha öncesinde baska illere destek olarak gittigimiz seyi, suan kendi ilinde destek alarak yaptigini ifade etti.



Afetlerde Acil Saglik Birim Sorumlusu Dr. Naime Ebru Kahtalioglu, “ Depremin maksimum 5’inci dakikasindan sonra Il Ambulans Servisi Bashekimligi Servisine intikalimizi saglayabildik. Daha sonraki süreçte kendi ekiplerimiz, saha ekiplerimizle birlikte yedek ambulanslarimizla sahadaki 18 ekibimize ek olarak 22 ambulans çikisi yaptik. Totalde sahada ilk anda disaridaki illerimizin desteginden önce 62 ambulansimiz ve 4 UMKE timimiz, 1 acil müdahale aracimizla müdahaleye basladik. Ilerleyen saatlerde dis ekiplerimizin intikaliyle birlikte müdahalelerimizin hepsine eksiksiz olarak tamamladik. Ayni gün ilerleyen saatlerde meydana gelen ikinci depremle birlikte daha büyük yikimlara sebep oldu. Daha genis alanlarda çalistik. Ekiplerimizin özverisi, disaridan gelen ekiplerimizin destegiyle bugün 26’nci günümüzü tamamladik. Arada 27 Subat’ta yasadigimiz Malatya merkezli bir depremimiz var. Onda da göçük alanlarimiz olustu ve maalesef ki içinde kalan vatandaslarimiz oldu. Yine enkazlar da yapilan çalismalarla vatandaslarimiza ulasmaya basarabildik” dedi.

Kahtalioglu, “Suan için 44 tane il disindan gelen 112 ekibimiz, 22 tane UMKE ekibimiz, yine 112 olarak 36 tane Malatya ekibimiz ve 4 tane de Malatya timimiz mevcut. Ekiplerimiz sürekli nöbetlese, birbirlerini degistirerek göreve devam ediyorlar. Ben UMKE gönüllüsüyüm, Daha öncesinde baska illere destek olarak gittigimiz seyi, suan kendi ilimde destek alarak yapiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA