Çocuklarda Depremin Izleri Siliniyor

Adiyaman’da gönüllüler deprem felaketini yasayan çocuklarla birlikte eglenceli oyunlar oynayarak, yaralarini sariyor

Çocuklarda Depremin Izleri Siliniyor
Kahramanmaras merkezli yasanan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremden dolayi Adiyaman’da binlerce bina yikilmis ve binlerce vatandas hayatini kaybetmisti. Meydana gelen depremde korku ve panigi yasayan çocuklarda depremin izlerinin çocuklarin bilincinden silinebilmesi adina Adiyaman Gençlik Merkezi Müdürlügüne bagli görevliler ve gönüllü gençler tarafindan çesitli etkinlikler düzenleniyor. Kent merkezindeki çadir kentlere giderek çocuklari toplayan gençlik merkezi gençleri, burada çocuklarin yüzlerini farkli sekilde boyadi. Palyaçonun da yer aldigi etkinlikte çocuklar çalinan müzikler esliginde doyasiya oynayarak eglendi. Oldukça keyifli anlar yasayan çocuklara ayni zamanda balon ve çesitli oyuncaklarda hediye edildi.

Adiyaman’daki çadir kentlerde bulunan çocuklari eglendirmek için çesitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen gençlik merkezi görevlisi Onur Coskun, “Adiyaman Gençlik Merkezi Ailesi olarak buraya depremzede çocuklarin morallerini düzeltmeye, onlara umut isigi olmaya, onlarin hayallerini gerçeklestirmeye 2 saatte olsa, 3 saatte olsa onlara moral olmaya geliyoruz” dedi.

Oldukça eglendiklerini belirten çocuklar ise, “Abiler, ablalar sarkilar söylüyor, oldukça egleniyoruz. Çok iyi, eglenceli” seklinde konustu.

Balikesir Gençlik Merkezi Müdürlügünde görevli olan ve Adiyaman’daki çadir kentlerde çocuklari eglendirmek için gelen Tugçe Enginer, “Çocuklara bu zor süreçte destek olmaya geldik. Elimizden ne geliyorsa bütün her seyi yapmaya çalisiyoruz, elimizden geldigince”. Bir an olsun acilarini birazda olsa unutturmaya çalisiyoruz. Elimizden geldikçe yardimci olmaya çalisacagiz insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA