CHP'li Büyüksehir Belediye Baskanlari, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu Ile Görüstü

Cumhuriyet Halk Partili büyüksehir belediye baskanlari Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu ile görüstü.

CHP'li Büyüksehir Belediye Baskanlari, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu Ile Görüstü
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Altili Masa’nin Cumhurbaskani adayi belirleme sürecine iliskin açiklama yapmasinin ardindan, CHP’nin 10 büyüksehir belediye baskani bugün partilerinin genel merkez binasina geldi.

Bunun üzerine, CHP’li belediye baskanlari saat 13.00’te baslayacak olaganüstü MYK toplantisi öncesi Genel Baskan Kiliçdaroglu ile görüstü.

“Demokrasi yolunda mücadeleye devam edecegiz”

Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, parti genel merkez binasina gelisinde gazetecilere yaptigi açiklamada, "Neler söyleyecegimiz belli. Genel Baskanimizi destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir degisiklik olmadi. Demokrasi yolunda mücadeleye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Bir gazetecinin IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in acikmalarini sormasi üzerine Büyükersen, “Talihsizlik” yanitini verdi.

“Cumhurbaskani adayimiz, Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu olacaktir”

Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak ise "Genel Baskanimizla görüsecegiz. Bizim kararimiz basindan beri ortak karar aliyoruz. Cumhurbaskani adayimiz, Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu olacaktir. Tam destegi kendisine verecegiz bugün. Inaniyorum ki sonuç istedigimiz gibi olacak. Her sey çok güzel olacak" diye konustu.



“’Ekrem Bey ve Mansur Beyi göreve davet ediyorum’ açiklamasi bana göre çok yanlis, düsündürücü”

Yine bir gazetecinin Aksener’in açiklamalarini sormasi üzerine ise Albayrak, "Anlayamadim, biz de bir anlam veremedik, üstelik de açiklamalarindaki ’Ekrem Bey ve Mansur Beyi göreve davet ediyorum’ açiklamasi bana göre çok yanlis, düsündürücü. Saniyorum bugün temaslardan sonra bazi seyler daha netlesecek diye düsünüyorum" degerlendirmesinde bulundu.

Toplantiya, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu katildi.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas ise deprem nedeniyle toplantiya katilmadi.
Kaynak: İHA