5'Li Masadan Ortak Açiklama Açiklamasi 'Cumhurbaskani Adayi 6 Mart Pazartesi Günü Açiklanacak'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Altili Masa’dan ayrilmasi üzerine CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi genel baskanlarinin bir araya geldigi 5’li masadan yapilan ortak açiklamada, Cumhurbaskani adayinin 6 Mart Pazartesi günü açiklanacagi belirtildi.

5'Li Masadan Ortak Açiklama Açiklamasi 'Cumhurbaskani Adayi 6 Mart Pazartesi Günü Açiklanacak'


Millet Ittifaki, Saadet Partisi’nin ev sahipliginde yaptigi 5 saatlik toplantinin ardindan basin açiklamasi yayimladi. IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in katilmadigi toplantinin ardindan yapilan açiklamada, “Millet Ittifaki olarak, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliginde bir araya geldik. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en genis yelpazede temsil edildigi ve bizatihi milletimizin kurdugu masamiz ilk gün hangi ilke ve hedefler dogrultusunda kurulduysa, bugün de yine ayni istikamette çalismalarina devam etme kararliligindadir. Hiçbir gelisme milletimizin deprem felaketi dolayisiyla yasamakta oldugu acilarin ve bu acilara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bütün bu yönetim zafiyetlerine son verecegimizi ve ayrica tüm vatandaslarimizi güvenli sehirlerde ve güvenli konutlarda yasatmak için gerekli tedbirleri alacagimizi taahhüt ediyoruz. Millet Ittifaki’nin belediye baskanlari da simdiden bu taahhütlerin geregini yerine getirmek için çalismalarini sürdürmektedir. Bizler, yola çiktigimiz ilk günden beri ortak akil, istisare ve uzlasi ile bir süreç yürütüyoruz. Yeni bir dönemin safaginda oldugumuzun bilinciyle; bu topraklarda umudu yeniden yesertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yarasir hayat sartlarini hep birlikte tesis edecegiz” ifadeleri kullanildi.

“Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir”

Cumhurbaskani adayinin 6 Mart günü açiklanacagi belirtilen açiklamada, “Düne ve bugüne sikismadan, Yarinin Türkiye’sini insa ve ihya etmekte kararliyiz! Bizler, 85 milyon insanimizin hiçbir ferdini disarda birakmadan, hiç kimsenin kalbini kirmadan, güvenini bosa çikarmadan yolumuza devam edecegiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir! Bu çerçevede; bir önceki toplantimizda karara vardigimiz gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliginde bir araya gelecegiz. Ortak bir anlayisa ulastigimiz 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaskanligi seçimlerinde ortak Cumhurbaskani adayimiz ve geçis süreci yol haritasi konusunda nihai açiklamayi kamuoyu ile paylasacagiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA