Ipekyolu Belediyesinden 2022 Yili Degerlendirme Toplantisi

Van’in Ipekyolu Belediyesi tarafindan 2022 yilinda yapilan hizmetler ve 2023 yilinda planlanan projeler basina tanitildi.

Ipekyolu Belediyesinden 2022 Yili Degerlendirme Toplantisi


Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, 2022 yilinda yapilan ve devam eden projeleri kamuoyu ile paylasmak üzere basin mensuplariyla bir araya geldi. Düzenlenen iftar yemeginde ulusal ve yerel basin mensuplarina açiklamada bulunan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin; sahil bandi projesi, evlendirme köskü, 2 bin kisilik spor salonu, halk kütüphanesi, 60 kilometrelik imarli yeni yol açilmasi, 100 bin metrekare BSK asfalt serimi, 8 kulvarli ve tribünlü atletizm pisti, Kale Park ve rekreasyon alani ile ilçede yapilan onlarca parkin tanitimini yapti. Yapilan bu hizmetlerin ilçenin gelisimine ve degisimine önemli katkilar sagladigini belirten Aydin, “Belediyemiz tarafindan yapimi devam eden Sahil Bandi Projesi ve Kale Park rekreasyon alani bu yil içinde hizmete açilacak. Bilindigi gibi bu projede yerli ve yabanci turistler keyiflerince dinlenebilecek, sosyal aktivitelerini yapabilecek ve saglikli olarak sporlarini yapabilecekler. Proje alaninda sosyal donati alanlari, 175 bin metrekarelik yesil alan, kosu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, kafe ve çocuk oyun bölümü, tas kafe restoran, futbol sahasi, tenis kortu sahalari, basketbol sahasi, okçuluk alani, paint ball sahasi, biyolojik gölet alanlari, süs havuzlari, survivor parkuru, dinlenme ve yesil alanlar yer alacak” dedi.



Projenin kentin gelismesine ve turizme hizmet edecegini ifade eden Aydin, "Eski Van Sehri’nin canlanmasiyla birlikte birçok turist buraya gelecek. Basta Iran olmak üzere yurt içi ve yurt disindan gelecek turistler için burasi bir destinasyon olacak. Iran’dan birçok turist ilimize geliyor. 30 bin kisilik bir konser alani planladik. Parkin içinde kafeler, büfeler, farkli satis noktalari olacak. Proje tamamlandiginda yüzlerce kisiye is alani açilacak ve istihdama katki saglanacak. Çok büyük bir alanda agaçlandirma ve yesillendirme çalismalari olacak. Cumhurbaskanimizin talimatlari çerçevesinde hemsehrilerimize en iyi hizmetleri sunmanin gayretleri içerisindeyiz. Ilçemizdeki yesil alan eksikliginin farkindayiz. Büyük ölçekli projelerimizle ilçemizde kisi basina düsen yesil alan miktarini Türkiye ortalamasinin üzerine çikarmayi hedefliyoruz. Yine 2022 yili projelerinden bir digeri ise 7D Sinema simülasyon merkezi. Bu merkez Serefiye Mahallesi’nde Ipek Park Eglence Merkezi’nde Elsa Kulesi içinde hizmete açildi. Bir diger projemiz Evlendirme Köskü ise pek çok özelligi ile evlenecek çiftlere essiz bir ortam sunacak. Ipekyolu Belediyesi tarafindan nikah törenlerinin yapilabilmesi için projelendirilen Evlendirme Köskü, Van’da bir ilk olma özelligi tasiyor. Dügün yapmak isteyen çiftlerin nikah törenlerinde tüm ihtiyaçlarini karsilayacak olan proje açilis için gün sayiyor” ifadelerini kullandi.

“Gençlere spor salonu”

Genç nüfusun oldukça yogun oldugu ilçede gençleri spora ve sportif faaliyetlere tesvik etmek amaciyla ilçede 5 bin 200 metrekarelik alana 2 bin kisilik kapali spor salonu insa ettiklerini vurgulayan Aydin, “Bu salonun 4 bin metrekare yesil alani, 230 araçlik otopark, bir adet yan saha, 5 adet antrenman salonu, boks, tenis, güres vb. ferdi spor alanlari mevcut. Gençlerin burada bos zamanlarini saglikli ve verimli bir sekilde geçirebilmeleri hedefleniyor. Bunun yani sira 8 kulvarli atletizm pisti ve bin kisilik tribün de gençlerle bulusmak için gün sayiyor” diye konustu.

Ilçede yol çalismalari, yesil alan, egitim, spor ve bilim anlaminda onlarca projenin hayata geçirildigini ifade eden Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Aydin, bu hizmetlerin 2023 yilinda da devam edecegine dikkat çekerek sözlerini söyle sürdürdü:

“Gelecek nesillere yapilan yatirim, ülkemizin gelecegine yapilmis bir yatirimdir. Gençlerimizin spor, egitim, kültür, sanat ve bilim alanlarinda yetismesi ve çok basarili olmasi için sayisiz çalismalar yürütüyoruz. Van’da ilk olacak Bilim Merkezi de o çalismalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak. Basta gençlerimize, çocuklarimiza ve Van’da yasayan tüm hemsehrilerimize farkli bir ufuk açacak bu merkezin insaat asamasindaki hazirliklarina basladik. Amacimiz, gençlerimizin hayata umutla, mutlulukla baktigini görebilmek, onlara yeni ufuklar açabilmektir. Yine spora ve sporcuya verdigimiz desteklerimiz her daim devam ediyor. Yine bir yeni projemiz olan Kale Spor Kompleksi’ni ilçeye kazandirmayi planliyoruz. Eskisehir Mahallesi’ndeki Kale Park ve Rekreasyon alaninda Kale Spor Kompleksi projesinin müjdesini veriyoruz. Spor kompleksimizde, futbol sahasi, FIFA onayli futbol sahasi, 2 adet çok amaçli saha, 3 adet tenis kortu, giyinme-soyunma kabinleri, açik otopark, açik tribün, sosyal donati alani ve kafe yer alacak. Bunun yaninda gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi da unutmuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayisiyla belediyemize ait bu etkinlik merkezleri ile hem egitim alaninda hem de spor alaninda çocuklarimizin yaninda oldugumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Buzhane Mahallemizde hayata geçirmeyi planladigimiz Çocuk Eglence Dünyasi projemiz içinde barindiracagi hobi alanlari, macera oyun alanlari, parkur aktivite alanlari, eglence atölyeleri ile çocuklarimizin eglenerek ögrenmesini hedefliyoruz. Yine ‘Sahil Bandi Cafe’ ve ‘Sehitlik Heykeli’ projelerimiz olacak. Bu duygu ve düsüncelerle projelerimizin Vanli hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA