Üretilip Paketlenen Ilk Ürünler Deprem Bölgesine Gönderilecek

Akdagmadeni Belediyesi tarafindan hayata geçirilen paketleme tesisinde, özenle hazirlanan bakliyat ve marmelat çesitleri deprem bölgesine gönderilecek.

Üretilip Paketlenen Ilk Ürünler Deprem Bölgesine Gönderilecek
Akdagmadeni Belediyesi tarafindan “Üretken Belediyecilik, Üreten Akdagmadeni” anlayisiyla gerçeklestirilen projelerden bir tanesi daha tamamlandi. Akdagmadeni Belediyesi Paketleme Tesisi tamamlanarak faaliyete geçti.

Akdagmadeni topraklarinda yetisen kuru bakliyat çesitleri basta olmak üzere marmelat, reçel, Akdagmadeni Salebi, kadin kooperatifi tarafindan üretilen ürünler, baharat çesitleri, seker ve toplamda 78 farkli ürünün paketlenmesi bu tesiste yapilacak. Paketlemesi yapilan ürünler kisa süre önce tescil islemleri tamamlanan ‘’Akdaglardan Gelen Lezzet’’ sloganiyla duyurusunu yapilan ‘’GUPSE’’ markasiyla birlikte raflardaki yerini alacak.

Paketleme tesisi ve üretimi yapilarak sofralara ulastirilacak dogal ürün çesitleri hakkinda bilgiler veren Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, ‘’6 bin 500 metrekare açik alan, 3 blok olarak toplam bin 200 metrekare kapali alandan olusan tesisimiz Türk Standartlar Enstitüsü tarafindan incelenmistir. TSE-ISO-EN 9001, TSE-ISO-EN 14001,TSE-ISO-EN 22000 ve TSE-ISO-EN 45001 belgelerini almistir. 78 farkli ürünün paketlenecegi tesisimizin “helal” gida denetimleri de tamamlanmistir. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan cografi isaretini aldigimiz Akdagmadeni Salebimiz artik bu tesiste ögütülerek paketlenecektir. Tesisimizde sivi, jel, marmelat dolum bölümü, toz ürünler dolum bölümü, bakliyat dolum bölümü ile birlikte sebze ve meyve kurutma ünitesi bulunmaktadir.’’ dedi.

Tesiste paketlenerek hazir duruma getirilen ilk ürünlerin deprem bölgelerinde ulastirilacagini da ifade eden Baskan Yalçin, “6 Subat tarihinde ülkemizin son bin yilin en büyük felaketlerinden birini yasadik. Ülkemizin her bir ferdi gibi Akdagmadeni halki da deprem bölgesine ulastirilacak yardimlar için seferber oldu. Akdagmadeni’nden ve köylerimizden topladigimiz özellikle kuru bakliyat çesitlerini belediye olarak paketleme tesisimizde paketleyip deprem bölgesindeki kardeslerimize gönderecegiz. Üretip paketledigimiz ilk ürünlerin deprem bölgelerine gidecek olmasi da bizler için ayri bir gurur vesilesi olmustur.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA