Ardiçli Saglik Ve Sosyal Tesisi'nin Yapimi Sürüyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Selçuklu Belediyesi tarafindan Ardiçli TOKI’de yapimi devam eden Ardiçli Saglik ve Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Ardiçli Saglik Ve Sosyal Tesisi'nin Yapimi Sürüyor
Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni sosyal yasam alanlari kazandirmaya devam ediyor. Bu çerçevede Ardiçli TOKI yerleskesine kazandirilacak olan saglik ve sosyal tesisinde yapim çalismalari araliksiz devam ediyor. Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, yapimi devam eden tesiste incelemelerde bulundu, çalismalardaki son durum hakkinda yetkililerden bilgi aldi. 9 milyon TL’ye mal olacak tesisin yüzde 70’i tamamlandi. 975 metrekare insaat alanina sahip olacak Ardiçli Saglik ve Sosyal Tesisi içerisinde Aile Sagligi Merkezi, 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu, Millet Kiraathanesi ve Muhtarlik Ofisi yer alacak. 2 katli olarak planlanan tesisin zemin katinda Aile Sagligi Merkezi, bodrum katinda ise 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu, Millet Kiraathanesi ve Muhtarlik Ofisi bulunacak.

“Ardiçli’ya tüm vatandaslarimiza hizmet edecek nitelikte bir tesis kazandiriyoruz”

Selçuklu’da saglik hizmetleri halkasina bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Ardiçli bölgesinde Ardiçli TOKI konutlarinin bulundugu bölgedeyiz su anda. Burada 5 bin konutluk TOKI konutlarinin yapimi devam ediyor. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiza Konyamiza, Selçuklumuza bu ölçekte bir TOKI’yi kazandirdigi için tekrar tesekkür etmek istiyorum. Biz de belediyeler olarak bu bölgede tüm vatandaslarimiza hizmet edecek nitelikte sosyal tesislerin ve saglik tesislerinin yapim noktasinda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Su anda TOKI bölgesinde yapimi devam eden aile sagligi merkezimizin önündeyiz. Burada insallah tamamlandigi zaman 5 hekimlik Aile Sagligi Merkezi, 112 Acil Saglik Hizmetleri Merkezi, Millet Kiraathanesi ve muhtar ofisinde bulundugu toplamda 925 metrekare büyüklüge sahip ve yapim maliyeti de 9 milyon TL olan bir tesisi daha Selçuklumuza kazandirmis olacagiz. Burada tabii bütün vatandaslarimizin rahat bir sekilde hizmet alabilecegi Aile Sagligi Merkeziyle birlikte Millet Kiraathanemizde çok önemli bir fonksiyon icra edecek. Çünkü gençlerimiz burada gelip kitaplarini okuyabilecekler, derslerini çalisabilecekler. Büyüklerimiz de ayni sekilde bu mekanda rahatlikla çaylarini içip sohbetlerini yapabilecekler. Ben Aile Sagligi Merkezimizin, Millet Kiraathanemizin ve burada bulunan 112 Acil Saglik Hizmetleri Merkezimizin ve muhtarlik ofisimizin Ardiçli Mahallemize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA