Lapseki Belediyesi Deprem Bölgesinde Verecegi Iftar Hazirliklarina Basladi

Çanakkale’nin Lapseki ilçe Belediyesi, 11 ili etkileyen yikici depremlerde en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaras ve Hatay’da 5 gün boyunca günlük 3 bin kisilik verecegi iftar yemeklerinin hazirliklarina basladi.

Lapseki Belediyesi Deprem Bölgesinde Verecegi Iftar Hazirliklarina Basladi
6 Subat’ta tarihinde Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardindan Lapseki Belediyesi ilk günden bu yana yaralarin sarilabilmesi adina yardimlarina devam ediyor. Lapseki Belediyesi tarafindan depremlerde en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaras ve Hatay’da 5 gün boyunca iftar yemekleri verilecek. Günlük 3 bin kisilik verilecek olan iftar yemekler için Lapseki Belediyesi ekip ve ekipmanlari deprem bölgesine ulasti. Iftar yemegi için hazirliklar ise basladi.

Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, “Bizleri bir kez daha, rahmet, bereket ayi olan Ramazan ayina kavusturan Rabbimize sükürler olsun. Bu yil Ramazan ayini mahzun ve acili yüreklerle karsiliyoruz. Ülkemiz büyük afetlerle sarsildi. On binlerce kardesimizi kaybettik, sehirlerimiz enkaza döndü, vatandaslarimiz evsiz kaldi. Tarifi imkansiz acilar yasadik. Bu sebeple bu yilki Ramazan ayi, özel bir önem ifade etmektedir. Ramazan ayi yardimlasma, paylasma ve dayanisma ayidir. Bu mübarek ay, dayanisma bilincimizi güçlendirmek ve kardeslik duygularimizi pekistirmek için bizlere sunulmus bir firsattir. Bizlerde bu firsattan istifade etmek için bugün Kahramanmaras’tayiz. Lapseki Belediyesi personelimiz ile birlikte depremzede kardeslerimiz ile gönül sofralarinda bir araya bulusmak için iftar hazirliklarimiza basladik. Mobil asevimizde 3.000 kisilik iftar yemegimiz hazirlaniyor. Gönül sofralarimizda bulusarak, depremzede kardeslerimizin acilarina ortak olup, acilarini bir nebzede olsa hafifletmek istedik. 5 gün boyunca deprem bölgesinde iftar yemegi vermeye devam edecegiz. Çalismalarindan dolayi personelimize ve desteklerinden dolayi Lapseki halkimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA