KMÜ'nün 19 Projesi TÜBITAK'tan Destek Alacak

TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi tarafindan yürütülen 2209-A ve 2209-B programlari çerçevesinde yapilan basvurularin destek sonuçlari açiklandi.

KMÜ'nün 19 Projesi TÜBITAK'tan Destek Alacak
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin (KMÜ) 2209-A ve 2209-B programlari çerçevesinde 9 projesi destek almaya hak kazandi. KMÜ 2209-A programina 18 proje ile 2209-B programina ise 2 proje ile basvuru yapti. Yapilan basvuru sonucunda ’2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ çerçevesinde Egitim Fakültesinden 4, Mühendislik Fakültesinden 4, Saglik Bilimleri Fakültesinden 4, Spor Bilimleri Fakültesinden 1, Tip Fakültesinden 1, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 1 ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan 2 olmak üzere toplam KMÜ’nün 17 projesi destek almaya hak kazandi. Ayrica yine ’2209-B Üniversite Ögrencileri Sanayiye Yönelik Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ çerçevesinde ise üniversitenin Mühendislik Fakültesinden 2 projesi listede yer aliyor.

Üniversitenin yükselen basari grafigine vurgu yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, projeleri ile destek almaya hak kazanan tüm ögrencileri tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA