Depremzedeler Için Bin 100 Kilometre Kosacak

Kahramanmaras merkezli deprem felaketlerinde zarar gören vatandaslara dikkat çekmek için en kuzeyden en güneye kosmaya baslayan Riza Martas, Karadeniz’den aldigi bir sise deniz suyunu Akdeniz’in suyuna kavusturacak.

Depremzedeler Için Bin 100 Kilometre Kosacak
Kahramanmaras merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin ardindan, afetten etkilenen tüm vatandaslara dikkat çekmek ve hayatlarina destek olmak amaciyla Türkiye’nin en kuzey ucu Sinop’tan yola çikan Riza Martas, 1 ay sürmesini planladigi bin 100 kilometrelik kosusunu en güneydeki Hatay’da sonlandiracak. Ulastigi sehirlerdeki insanlara baslattigi kosusunun hedeflerini anlatmayi planlayan Martas, ayrica Karadeniz’den aldigi bir sise deniz suyunu Akdeniz’in suyuna kavusturacak.

Daha önce dogudan batiya kosu düzenledigini belirten Riza Martas, “Van’dan Izmir’e iyilik köprüsü olusturduk, bunun devami kuzeyden güneye yani Sinop’tan Hatay’a idi. Ama yasadigimiz cografyada pandemiyle baslayan birçok sikintilardan ötürü bu kosuyu hep erteledik. Ama yakin zamanda ülkemizde çok büyük bir afet oldu, depremle basladi sellerle devam etti. Hepimiz gibi ben de sicak yuvamda yasamaktan üzüntü duydum, utandim. Bir sey yapmam gerekiyordu. Içimde bir çocuk var, bana diyor ki ‘simdi degilse ne zaman’” ifadelerini kullandi.

9 farkli sehri geçerek Karadeniz’den Akdeniz’e ulasacagini söyleyen Martas, “23 Mart’ta baslayan bu kosu 23 Nisan’da bitiyor olacak. Toplamda bin 100 kilometre, 9 sehirden geçecegim. Nasil daha önce Van’dan Izmir’e iyilik köprüsü olusturduysam, su anda da kuzeyden güneye bir iyilik köprüsü olusturmak amacim” diye konustu.

Kosusunu Hayata Destek Dernegi adina yürüttügünü söyleyen Martas, ulastigi sehirlerdeki insanlara, baslattigi kosusunun amacini anlatarak bagislar toplamak istedigini ve deprem bölgesindeki insanlara ulastirmayi hedefledigini anlatti.

Martas’in kosusuna destek veren Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, “Deprem bölgesinde yasanan sikintilara dikkat çekmek, oradaki insanlarin sesi solugu olmak için bu yürüyüse basladi.

Az önce de Türkiye’nin en kuzey ucundan Karadeniz’den bir sise deniz suyu verdik ona. Siseyi buradan götürecek ve Karadeniz’in suyunu Akdeniz’in suyuna kavusturacak. Oradaki insanlara dikkat çekmek ve toplumsal duyarliligi arttirmak adina böyle bir çaba içerisinde. Kendisini kutluyorum, kendisini burada misafir etmekten de son derece mutluluk duydugumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA