Almanya'da Ilk Teravih Namazi Kilindi

Almanya’nin Köln kentinde Müslümanlar Ramazan ayinin gelmesi ile ilk teravih namazini kildi.



Almanya’nin Köln kenti ve çevresinde yasayan birçok Müslüman, Ramazan ayinin gelmesi ile ilk teravih namazini ülkenin en büyük camilerinden olan DITIB Merkez Camii’nde kildi. Teravih namazina Türklerin yani sira farkli milletlere mensup çok sayida Müslüman ve çocuklari da katildi.

Teravih namazi öncesinde vaaz veren Köln Dini Danisma Kurulu Baskani Ahmet Sinan Kara, Ramazan ayinin anlam ve önemine degindi. Kara, günahlardan arinma günleri olan bu günlerin iyi degerlendirilmesi gerektigini dile getirdi.

DITIB Genel Baskani Dr. Muharrem Kuzey ise Ramazan ayi vesilesiyle yayinladigi mesajda, “Rabbimizden ülkemizde yasanan elim deprem faciasinda hayatini kaybeden kardeslerimize rahmet, yaralilara acil sifalar ihsan etmesini niyaz ediyorum ve tüm Islam aleminin Ramazan-i Serifini tebrik ediyor, bin aydan daha hayirli olan bu kadri yüce ayin tüm insanligin kardeslik ve barisina, esenlik ve hidayetine vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.

Ramazan ayinda manevi duygularin yogun olarak yasandigini ifade eden Kuzey, “Türkiye ile Suriye’yi ve dünyayi derinden sarsan felaketin yasandigi günlerde vicdanlarimiz enkazin altindaki kardeslerimizle sizladi, nefeslerimiz yiginlarin altinda daraldi, o gecenin ayazi bizim de içimizi titretti, yastigimiz yorganimiz adeta tas kesildi. Bizim tesellimiz, takdirine sonsuz teslim oldugumuz, Rabbimizin buyruklarindadir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA