Engelli Kadin Agziyla Depremzedeler Için Resim Çiziyor

Yozgat’ta elleri ve kollarini kullanamadigi için agziyla tuttugu firça ile yüzlerce yagli boya tablo yapan bedensel engelli Narin Isik, açacagi resim sergisinden elde edilen geliri depremzede vatandaslara bagislayacak.

Engelli Kadin Agziyla Depremzedeler Için Resim Çiziyor
Yozgat Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne bagli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bedensel engelli Narin Isik, ellerini ve kollarini kullanamadigi için agzinda tuttugu firçayla resim yapiyor. 3 yasinda çocuk felci geçiren ve kismen engelli olan Isik’in rahatsizligi 2007 yilinda ilerleyince ellerini ve kollarini kullanamaz hale geldi. O günden sonra çok sevdigi resim sanatini agziyla sürdürmeye karar veren Isik, 2013 yilinda iç dünyasini ve hayallerini tuvale dökmeye basladi.

Usta ressamlara tas çikartan Isik, yaptigi yüzlerce yagli boya tablo ile birçok sergi açarak resimlerinin satisini gerçeklestirdi. Isik, simdi de asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen vatandaslar için sergi açacak. Sergiden elde edilen gelir depremzedelere bagislanacak.

2013 yilindan itibaren agzi ile resim yaparak duygularini tuvale yansittigini söyleyen Narin Isik, “Asagi yukari 13 yildir resimle ugrasiyorum. Daha önce karakalem sonra boya öyle ugrasim vardi. Simdi ekseriyâ yagli boyaya yogunlastim. Agzimla yapiyorum, resimlerin ekseriyâsi kendi çizimim, tamamen kendi kafandaki hayalimin ürünü. 2013’ten bu yana yagli boya yapiyorum. Sergi açtim, 7-8 tane sergim oldu. Sahsi sergi açtim, toplu sergiye katildim. Bu açacagim sergiyi de depremzedelere bagislamak istiyorum. Devam ettigim tablolarim bitsin, havalar isinsin sergimi yapacagim. Benim de bu çorbada tuzum olsun istiyorum” dedi.

Agzi ile resim çizmenin zorlugundan da bahseden Isik, “Agizla resim çizmenin tabii ki zorlugu var. Ellerimi kullanamadigim için tablolara uzanamadigim oluyor, yardimci gerekiyor. Arkadaslar sag olsun yardim ediyor. Severek yaptigim için benim için bana o kadar da zor gelmiyor. Çünkü seviyorum çalismayi. Bos zamanlarimi degerlendiriyorum, üretmeyi seviyorum. Herkes sagliginin degerini bilsin, saglik ve hayat çok kisa, ömür çabuk geçiyor. Güzel bir dünyada yasiyoruz, bu asra geldik, bugüne geldik, bu zamana geldik, bunun kiymetini bilmek lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA