Isparta'da Deprem Sehitleri Anisina 400 Fidan Toprakla Bulusturuldu

Isparta’da 6 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaras merkezli depremde hayatini kaybedenlerin anisina 400 fidan dikildi.

Isparta'da Deprem Sehitleri Anisina 400 Fidan Toprakla Bulusturuldu
Isparta’nin Atabey ilçesi Ovacik mevkiindeki 6 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri çerçevesinde 400 fidan toprakla bulusturularak, ’6 Subat Deprem Sehitleri Ormani’ olusturuldu. Dua edilmesiyle baslayan törende Isparta Valisi Aydin Barus Orman Haftasi çerçevesinde 6 Subat tarihli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarin anilarini yasatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Barus, " 6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde 11 ilimizde 50 binin üzerinde kardesimiz hayatini kaybetti, sehit oldular. Bu aci nesiller boyu milletimizin yüreginde devam edecek. Sadece depremi yasayanlarin kalplerinde degil, bütün Türkiye’nin kalbinde hayatini kaybeden kardeslerimizin anilari yasamaya devam edecek. Onlarin acilarini görmek bizleri gerçekten üzüyor, yüregimiz daglaniyor. Ama kaybettiklerimizi bir taraftan hayirla yad ederken; gelecege iliskin umutlarimizi da çocuklarimiz için, gençlerimiz için yesertmek durumundayiz. Bu nedenle Orman Bölge Müdürlügümüzün koordinesinde gerçeklestirilen bu fidan dikme etkinliginde çocuklarimizi görmek, gençlerimizi görmek bizlere onur veriyor, bizleri mutlu ediyor. Bugün dikecegimiz fidanlar 11 ilimizde kaybettigimiz kardeslerimizin anisini yasatsin. Biz bu fidanlar her gördügümüzde onlarin hatirasini yad edelim, hatirlayalim” dedi.

Etkinlikte 1 hektar alanda 400 sedir fidani toprakla bulusturulup can sulari verildi.

Törene Vali Aydin Barus, Atabey Kaymakam Vekili Adem Çelik, Orman Bölge Müdürü Rifat Atas, Isparta il ve Atabey ilçe protokol üyeleri, ögrenciler ve depremzede aileler katildi.

Kaynak: İHA