BARÜ Depremzede Ögrencilere Yol Arkadasligi Yapiyor

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerin ardindan aileleriyle birlikte Bartin’a gelen lise ögrencileri Bartin Üniversitesini (BARÜ) gezerek bilgiler aldi.

BARÜ Depremzede Ögrencilere Yol Arkadasligi Yapiyor
Bartin Üniversitesi (BARÜ) ülkemizde yasanan depremlerin ardindan yararlari sarmak için çesitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bartin’da misafir olarak konaklayan çocuklara yönelik “Çocuk Üniversitesi” uygulamasinin hayata geçirildigi BARÜ’de simdi ise lise dönemindeki gençlerle yönelik çalismalar baslatildi. “Asrin felaketi” olarak nitelendirilen depremler sonrasi Bartin’a gelen ögrenciler için düzenlenen programda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran, Bartin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayse Genç Lermi, Bartin Gençlik ve Spor Il Müdürü Halil Aktas ile birlikte akademisyenler yer aldi.

Egitim-ögretim, üniversite hazirlik, kariyer planlamasi…

Agdaci Yerleskesi Bartin Meslek Yüksekokulunda düzenlenen kahvaltida bir araya gelen ögrencilere BARÜ’nün 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü bünyesinde yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Yurt disi egitim imkanlari, çift anadal ve yandal uygulamalari konularinda da bilgi verildigi etkinlikte kariyer planlamalari konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Agdaci ve Kutlubey yerleskelerinde laboratuvar, uygulama siniflari ve atölyeleri gezen ögrenciler, 100 bine ulasan basili kitap, 8 milyondan fazla elektronik yayin ile her ay binlerce kisinin çalismalari için kullandigi bölgenin en büyük kütüphanesini de yerinde gördü.

“Gençlerimizin gelecegimizi insa ve ihya edeceklerine inaniyoruz”

BARÜ’nün genis bir cografyayi etkileyen felaket sonrasi tüm bilesenleriyle birlikte seferber oldugunun altini çizen Rektör Uzun, “Bilim insanlarimizdan mezunlarimiza kadar her bir paydasimizla yaralarin sarilmasi sürecinde aktif rol aliyor, gayret gösteriyoruz” dedi.

Rektör Uzun, Çocuk Üniversitesinin ardindan lise dönemindeki gençler için yapilan çalismanin da önemine deginerek “Hepimizi derinden etkileyen bir felaketi yasamis olsak da gelecege dair umutlarimizdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Ülkemizin öz potansiyeli olarak gördügümüz, yarinlarimizi insa ve ihya edecegine inandigimiz gençlerimize iyi bir gelecek sunmak için çalismaya devam ediyoruz. Onlarin yaninda olarak her türlü ihtiyaçlarini gidermeye ve yol arkadasligi yapmaya çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen programda depremzede ögrencilerin üniversitenin imkânlarindan yararlanmalari konusunda bilgiler de verilerek destek süreçleri konusunda uygulamalar anlatildi.
Kaynak: İHA