Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan'dan Nevruz Mesaji

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, “Inaniyorum ki bu Nevruz Bayrami, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda yeniden sahlanmamiza, Türk medeniyetinin yine insanliga isik tutacagi, Türk dünyasinin birlik ve beraberlik içerisinde insanliga huzur ve baris getirecegi, 21. asrin Türk Yüzyili olacagi yeni bir baslangica vesile olacaktir” dedi.

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan'dan Nevruz Mesaji
Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, yayimladigi mesajla nevruzunu kutladi. Nevruza ulasmanin huzur ve mutlulugunu yasadiklarini kaydeden Geylan, “Büyük Türk milletinin kadim tarihinde, milletimizin müsterek sevinçlerini, coskusunu, huzur ve mutlulugunu, kaynasmasini, kucaklasmasini, dayanismasini ifa eden Nevruz ayni zamanda Türk kültürünün birlestirici, bütünlestirici felsefi yönünü de tüm dünyaya gösteriyor olmasi bakimindan adeta bir iftihar vesikasidir” ifadelerini kullandi.

Nevruzu yalnizca baharin müjdecisi olarak görmenin mümkün olmayacagini dile getiren Geylan, “Nevruz, Türk milletinin kadim bir bayramidir. Türk kültüründeki menkibelerde Nevruzun baslangici Türk milletinin Ergenekon’dan çikmasina dayandirilir. Bu baglamda Nevruz sadece baharin degil Türk milletinin uyanis, direnis ve dirilisiyle de simgelestigi için ayni zamanda Türk milletinin bir hürriyet bayramidir” dedi.

Geylan, Nevruzun Türk dünyasinin yalnizca dününe ait bir deger olmadigini vurgulayarak, söyle devam etti:

“Tarih isiginda Türk milli kültürünün kadim degerlerini, gelenek ve göreneklerini idrak edip yasamak, yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak gayretinde olmak milletimizin her bir ferdinin milli vazifesidir. Türkiye sevdalisi egitim çalisanlarimiz bu vazifenin suurundadir. Bu vazife de Türk Egitim-Sen’lilerin teminati altindadir. Nevruz ruhu ayni zamanda bütün fertlerini ortak milli ülküler etrafinda birlestirerek Türk dünyasinin yarinini da insa etme ülküsünü gösterir. Nevruzun bu birlestirici ruhu Türk dünyasi adina oldukça kiymetlidir.”

“21. asrin Türk yüzyili olacagi yeni bir baslangica vesile olacaktir"

Türkiye’nin yasadigi afet sonrasi zor zamanlardan geçtigi günlerde nevruzun güzellikler getirecegini uman Geylan, sunlari ifade etti:

"Türk cografyasinda toplumsal kucaklasmanin en müstesna günlerinden biri olan Nevruzun birlestirici kutlu ruhunu idrak edememis, nifak tohumlari eken, kin ve nefret odaklarinin kutlama adi altinda bölücü terör örgütünün faaliyetini yürüten hainlerin sinsi emelleri, beyhude çapalari ve istismari elbette ki basariya ulasamayacak, bu kirli zihniyet elbet hüsran olacaktir. Milli uyanisin, yeniden dogusun, cesaret ve mücadelenin, bolluk ve bereketin, kucaklasmanin, paylasmanin, birlik ve beraberligin gücünün en güzel sembolü Nevruz Bayrami’nda dilegimiz devletimizin, aziz milletimizin, gönül ve kültür cografyamizin her türlü zorluktan, afetten, olumsuzluktan uzak güzel günler görmesidir. Inaniyorum ki, bu Nevruz Bayrami, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda yeniden sahlanmamiza, Türk medeniyetinin yine insanliga isik tutacagi, Türk dünyasinin birlik ve beraberlik içerisinde insanliga huzur ve baris getirecegi, 21. asrin Türk Yüzyili olacagi yeni bir baslangica vesile olacaktir.”
Kaynak: İHA