Senoz Vadisi Ekoturizme Kazandiriliyor

Rize’nin Çayeli ilçesindeki Senoz Vadisi’nin ekoturizmine baslatilmasi ve yayginlastirilmasi için ‘Senoz Ekovadi’ projesi hayata geçiriliyor

Senoz Vadisi Ekoturizme Kazandiriliyor
Çayeli Kaymakamligi tarafindan baslatilan ‘Senoz Ekovadi’ projesi 3 etaptan olusacak. Projenin birinci etabinin ihale asamalari tamamlandi. 15 milyon TL’lik projenin ilk etabina 5 milyon TL ayrilirken, 1’inci etap çalismalarinin 300 gün içinde bitirilmesi planlaniyor. Senoz Vadisini kapsayacak projede merkez Buzlupinar köyü olarak seçildi. Yapilacak olan proje, Senoz Vadisi’nde ekoturizm için hayvanciligin gelistirilmesi, cografi isaretli ürünlerin üretimi, satis ve pazarlamasinin desteklenmesi, yöresel mimarinin korunmasi, bölge kültürünün gelecek kusaklara aktarilmasi, çevre egitimi ve tarimsal egitim verilmesi, gençlerin ve kadinlarin egitim ve istihdamini saglamasi, turizm rotalarinin belirlenerek yerel turizmin ve deneyim turizmin gelistirilmesi ve kirsal kalkinmanin gelismesini hedefleniyor.

Projenin birinci etabinda yasayan Müze, Gastronomi Merkezi, Nalya, Yöresel Ürün Bedestenleri, Minyatür çay bahçesi ile Kültür, Doga Fotografçiligi, Araç ile Köy Safari, Bisiklet, Yürüyüs ve Extrem Yürüyüs Rotalari yer alacak. Projenin ikinci etabi olarak, doga okulu kurulmasi, süt ürünleri üretim atölyesi olusturulmasi, çay deneyimleme ve çay üretim noktasi olusturulacak. Üçüncü etapta ise, sportif turizm maksatli egitim merkezi yer aliyor.
Kaynak: İHA