Antalya'da En Güzel Bahçe, Balkon Ve Teras Yarismasi Basliyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenecek olan En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarismasi’na basvurular 3 Nisan Pazartesi günü basliyor. “Çevremizi Birlikte Güzellestiriyoruz” sloganiyla düzenlenecek yarismada son basvuru tarihi 18 Mayis 2023.

Antalya’da yesil dokunun, vatandaslarin çevreye olan ilgisinin ve çevre bilincinin arttirilmasi, çevreyi güzellestirmek, görsel kalitesi yüksek kentsel mekânlar olusturmak, toplumun çiçek ve diger süs bitkilerine olan ilgisini arttirmak, sürdürülebilir yesille bütünlesmis yasam alanlari olusturmak ve iklimsel degisimlerden kaynakli su sikintisina dikkat çekmek amaciyla düzenlenen 6’nci En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarismasi Muratpasa, Kepez, Konyaalti, Dösemealti ve Aksu ilçelerini kapsiyor. Yarisma basvurulari, 3 Nisan - 18 Mayis tarihleri arasinda Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne elden teslim ya da web sayfasi üzerinden yapilacak.

9 kategoride 198 bin TL ödül

6’nci En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarismasi’nda en güzel balkon (açik balkon, kapali balkon), en güzel bahçe (konut bahçesi, apartman bahçesi, site bahçesi, is yeri bahçesi, hobi bahçesi, kurakçil peyzaj uygulama bahçesi) ve en güzel teras olmak üzere toplam 9 kategoride ödül verilecek. Her kategorinin birincilerine 10 bin TL, ikincilerine 7 bin TL ve üçüncülerine 5 bin TL olmak üzere toplam 198 bin TL para ödülü dagitilacak.

Sonuçlar 5 Haziran’da açiklanacak

Yarismanin seçici kurulu bu yil Antalya Büyüksehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarlari Odasi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasi, Antalya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odasi, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi ve ANTEPE Insaat ve Ticaret A.S temsilcilerinden olusuyor. Seçici Kurulun 22 Mayis - 2 Haziran tarihleri arasinda yapacagi degerlendirmenin ardindan 5 Haziran’da sonuçlar açiklanacak ve Haziran ayi içerisinde yapilacak törenle ödüller sahiplerini bulacak. Yarisma ile ilgili detayli bilgi Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin web sayfasindan (bahcebalkonyarismasi.antalya.bel.tr) temin edilebilir.
Kaynak: İHA