Meksika'da Sinif Arkadasini Öldüren 14 Yasindaki Kiz Tutuklandi

Meksika’da sinif arkadasini döverek kafa travmasi sonucu ölümüne sebep olan 14 yasindaki kiz ve annesi ABD’ye kaçmak üzereyken yakalanarak tutuklandi.

Meksika'da Sinif Arkadasini Öldüren 14 Yasindaki Kiz Tutuklandi
Meksika eyaletinin Teotihuacan sehrindeki bir lisede yasanan olayda, sinif arkadasi ile girdigi kavgada kafasina tasla vurarak ölümüne neden olan Azahara Aylin Martinez adli 14 yasindaki kiz ve annesi Magaly Martinez, Texas sinirindaki Reynosa sehrinde ABD’ye kaçmaya çalisirken tutuklandi. Meksika Eyaleti Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, haklarinda tutuklama karari çikarilan Azahara Aylin adli zanli ile annesinin gözaltina alindiklari ve olayla ilgili ifade vermek için hakim karsisina çikarilacaklari bildirildi.

Teotihuacan sehrindeki bir lisede geçtigimiz 21 Subat tarihinde yasanan olayda Azahara Aylin Martinez, kendisi gibi 14 yasindaki Norma Lizbeth adli sinif arkadasi ile giristigi kavgada kendisine tasla saldirarak basindan yaralamisti. Olayin ardindan rahatsizlanan Norma Lizbeth adli genç kiz 13 Mart’ta fenalasarak bilincini kaybettikten sonra yakinlari tarafindan hastaneye kaldirilmis, 15 Mart günü ise hayatini kaybetmisti. Tedavi için gittigi hastanedeki doktorlar Norma Lizbeth adli genç kiza kafa travmasi teshisi koymustu.

Norma Lizbeth adli genç kizin sinif arkadaslari, kendisinin bir süredir ten renginden dolayi bazi ögrenciler tarafindan zorbaliga maruz kaldigini söyledi.



Yasanan üzücü olayda etkisiz kaldigi belirlenen lise müdürünün ise görevden alindigi bildirildi.

Kaynak: İHA