Keçiören'de 'Çanakkale Zaferi'ni Kutlama Ve Çanakkale Sehitleri'ni Anma' Programi Düzenledi

Ankara Keçiören Belediyesi tarafindan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yil dönümü için Kur’an-i Kerim ve mevlit okutuldu.

Keçiören'de 'Çanakkale Zaferi'ni Kutlama Ve Çanakkale Sehitleri'ni Anma' Programi Düzenledi
Keçiören Belediyesi, Çanakkale sehitlerini yad etmek için Keçiören’de bulunan 15 Temmuz Sehitler Aniti’nda Kuran-i Kerim ve mevlit okuttu. Program Çanakkale Cephesi’nde savasan ve hayatini kaybederek sehit olan Mehmetçik için saygi durusuyla baslayan programda daha sonrasinda Istiklal Marsi okundu. Gaziler ve sehit ailelerinin yogun katilimiyla Gerçeklestirilen anma töreninde Kuran-i Kerim tilaveti yapildi. Programa Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’ta katildi.

Gerçeklestirilen programda konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Bugün vatanimizi, milletimizi, devletimizi ve ülkemizi bugünlere tasiyan, canini veren kahramanlarimizin günüdür. Dünyaya hakki, adaleti, ve medeniyeti getirmis olan büyük bir medeniyetin evlatlariyiz. Atatürk’e ‘zaferi neye borçlusunuz’ diye soruyorlar. Atatürk’te, ‘Türk Milleti’nin yüksek iman ve cesaretine borçluyuz’ diyor. Bu vatani bizlere sehitlerimiz ve gazilerimiz armagan etti. Evladina git oglum, vatanin için canini, kanini ver oglum gün bu gündür diyen analarin vatanidir bu vatan. Allah hepsinden razi olsun. Biz bu topraklari parayla almadik. Bu topraklari kanlariyla sulayan kahramanlarin sayesinde vatan kildik” ifadelerini kullandi.

Baskan Altinok’un konusmasinin ardindan sehitlerin anisina anita karanfiller birakildi. Tören tamamlandiktan sonra ise programa katilim gösterenlere Çanakkale Cephesi’nde savasan Mehmetçigin ögünü olan sekersiz hosaf ve ekmek dagitildi.
Kaynak: İHA