ICYF Baskani Ayhan'dan Islamofobiye Karsi Küresel Mücadele Için Birlik Çagrisi
Islam Isbirligi Gençlik Forumu (ICYF) Baskani Taha Ayhan, Birlesmis Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde düzenlenen toplantida, “Her türlü nefret söylemini ve Islamofobik anlatiyi ortadan kaldirmak için hem ulusal hem de uluslararasi düzeyde koordineli çabalarimizi artirmaya ve güçlendirmeye odaklanmanin ne kadar önemli oldugunu vurgulamaliyiz” dedi.

Toplantiya ICYF Baskani Taha Ayhan’in yani sira BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Tatiana Valovaya, Islam Isbirligi Teskilati (IIT) Genel Sekreteri Hüseyin Ibrahim Taha, BM Din ve Inanç Özgürlügü eski Özel Raportörü Ahmed Shaheed, Avrupa Konseyi Genel Sekreterinin Yahudi karsitligi, Müslüman karsiti nefretle mücadeleden sorumlu özel temsilcisi Alexandre Guessel konusmaci olarak katildi.
"Birçok Islamofobik olayin yol açtigi travmalari iyilestirmek için birlikte çalismamiz gerekiyor”
ICYF Baskani Taha Ayhan yaptigi konusmada, “Dünyadaki birçok camideki cinayetler, masum Müslümanlarin komsulari tarafindan öldürülmesi, Avrupa ülkelerindeki okullarda devam eden basörtüsü zorbaligi ve en son olarak dünyanin dört bir yanindaki gençlik camiasinda çok fazla hayal kirikligina yol açan Kur’an-i Kerim’in yakilmasi da dahil olmak üzere birçok Islamofobik olayin neden oldugu travmalari iyilestirmek için birlikte çalismamiz gerekiyor” dedi.
Nefret suçlari ve ayrimcilik magdurlarina yardim etmek, travma yasayanlara gerekli destegi saglamak amaciyla ICYF olarak dünya genelinde birçok faaliyet gerçeklestirdiklerini belirten Taha Ayhan, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki büyük gençlik topluluguna ulasildigini söyledi.
Ayhan 2020 yilinda “Islamofobiye Karsi Küresel Gençlik Eylemi”nin baslatildigini hatirlatarak, “ICYF olarak dini ve kültürel anlayisi, medeniyetler arasi diyalogu ve is birligini gelistirmek için ilgili tüm kurumlar ve liderler arasindaki is birligini güçlendirmeyi hedefledik. Bir diger amacimiz da Islam’in ve Müslümanlarin barisçil dogasi hakkinda farkindaligi tesvik etmek ve tüm insanlara karsi hosgörü ve saygiyi tesvik etmek için çalismayi tesvik etmektedir. Bu nedenle Islamofobiye Karsi Küresel Gençlik Eylemi, IIT ülkeleri veya Müslüman gençleri için degil, tüm hükümetleri ve uluslararasi örgütleri kapsayacaktir” diye konustu.
"Müslüman gençlerin toplumun çesitli düzeylerinde marjinallesme yasadiklarini biliyoruz"
Gençlerin Islamofobi ile mücadele için küresel bir çaba için birlesmesinin önemli oldugunun altini çizen Ayhan, "Çünkü Müslüman gençlerin toplumun çesitli düzeylerinde önyargi, irksal ve ekonomik ayrimcilik ve sosyal ve ekonomik marjinallesme yasadiklarini biliyoruz. Bu nedenle genç nüfus, Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’da Müslüman karsiti duygular yükselirken gelecekleri hakkinda küresel olarak derin endise duymaktadir” dedi.
Ayhan, kültürel ve dini çesitliligin saygi, uyumun sürekli ve kurumsal olarak desteklenmesi gerektigini vurgulayarak söyle devam etti:
“Her türlü nefret söylemini ve Islamofobik anlatiyi ortadan kaldirmak için hem ulusal hem de uluslararasi düzeyde koordineli çabalarimizi artirmaya ve güçlendirmeye odaklanmanin ne kadar önemli oldugunu vurgulamaliyiz. Islami inanç ve geleneklerin dogru ve dürüst yorumlari hakkinda gerekli anlayis ve farkindaligi artirmak, gençlik topluluklari arasinda dinler arasi, kültürlerarasi ve dinler arasi diyalogu tesvik etmek son derece önemli.”
Kaynak: İHA
Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI