Deprem Bölgesi Osmaniye'de Sehitler Anildi

Deprem bölgelerinden Osmaniye’de 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yil nedeniyle sehitlikler ziyaret edildi.

Deprem Bölgesi Osmaniye'de Sehitler Anildi
Asri Mezarlik Sehitligi’nde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yilmaz, protokol üyeleri, sehit aileleri, gaziler ve yakinlari katildi.

Çelenklerin sunulmasiyla baslayan törende Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan saygi atisi yapildi. Daha sonra Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in mesaji okundu.

Törenin devaminda Seref Defterini imzalayan Vali Dr. Erdinç Yilmaz, “Bugün 18 Mart. Türk’ün dünyaya sesini duyurdugu, tarihin seyrinin degistigi gün. Ecdadimizin esarete karsi baskaldirip, bagimsizligi ugruna vatan askiyla canlarini feda ettigi gün. Bugün, sanli Çanakkale Zaferi’mizi ve sehitlerimizi anmanin onurunu ve gururunu yasamaktayiz. Çanakkale kanla, gözyasi ile yazilmis tarihin en sanli zaferidir. Gögsünü düsmana siper eden Mehmetçigin sessiz çigligidir. Bu zafer bir an olsun arkasina bakip geri adim atmayan, sehadete erecegini bile bile iman dolu gögsüyle cennete yürüyen yüz binlerin zaferidir. Mermisi tükenmis, mevzisini terk edip gitmek yerine süngüsünü takip taarruza geçmis, düsmana kosarken ölümü korkutanlarin zaferidir. Çanakkale öyle bir zaferdir ki tek yürekte toplanan bayrak askiyla, her bir agizdan yükselen ayni ses ’Ya istiklal ya ölüm!’ Iste böyle basladi sanli zafer. Aziz milletimiz, malum oldugu üzere, son dönemde deprem felaketlerine maruz kalmistir. Fakat Türk milleti, bir asir evvel Çanakkale gibi, tarihin en acimasiz cenderesinden çiktigi gibi elbette bu felaketlerin de üstesinden gelecektir. Çünkü mayasi aciyla karilan milletimizin gösterdigi birlik ve dayanisma ruhu, Çanakkale destaninin yazildigi o dönemden farksizdir” dedi.

Sehitlikte düzenlenen törenin devaminda Müezzin Kayyum Bilal Akbulut tarafindan Kuran-i Kerim okundu ve Il Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Törenin son bölümünde, Vali Yilmaz ve protokol mensuplari, sehit kabirlerini ziyaret ederek, karanfil birakti. Vali Yilmaz, sehit aileleri ile bir süre görüserek, bas sagligi diledi.
Kaynak: İHA