Baskan Kaplan 'Cennet Vatanimizin Topraklari Sehitlerimizin Bizlere Mirasidir'

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108.yildönümü dolayisiyla anma mesaji yayinladi.

Baskan Kaplan 'Cennet Vatanimizin Topraklari Sehitlerimizin Bizlere Mirasidir'
Mesajinda Çanakkale Zaferinin, büyük imkânsizliklara ragmen, milletimizin bagimsizligini, onurunu ve vatanini korumak ugruna yapabilecekleri fedakârliklari gözler önüne seren sanli bir destan oldugunun altini çizen Baskan Kaplan, “Çanakkale Zaferimizin 108. yildönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor, Çanakkale destaninin tüm kahramanlarini ve sehitlerimizi bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyoruz. Bugün yasamimizi sürdürdügümüz cennet vatanimizin topraklari, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlügünün korunmasi ugrunda hayatlarini kaybeden kahraman sehitlerimizin bizlere mirasidir. Bizler hayatimizin her aninda, bu vatan için canlarini, mallarini, sagliklarini ve rahatlarini feda eyleyen ecdadimizin aziz hatiralarini yasatmak, emanetlerine sahip çikmakla mükellefiz. Bu günümüzü bizlere hediye edenlere olan minnet borcumuzu, devletimize sahip çikarak ve milletimizi aydinlik yarinlara tasiyarak ödemek zorundayiz” dedi.

Çanakkale destaninin, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularini dize getiren, tarihin akisini degistiren ecdadimizin yazdigi sanli bir destan oldugunu da belirten Baskan Kaplan, “Tüm olumsuzluklara ragmen, iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanilan bu zafer, Istiklal Harbimizi de zafere ulastiracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmustur. Çanakkale’de yakilan mesale, istiklal mücadelemizde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunda yolumuzu aydinlatmistir. Bizlere düsen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadimizin bizlere mirasi bu vatana layikiyla sahip çikmak için, Çanakkale Savaslarindaki ruhu, heyecani, azmi, kararliligi bugün de kalbimizde hissetmektir. Çanakkale sehitlerinin torunlari olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlügümüzden hiçbir sekilde taviz vermeyerek kadini erkegi, genci yaslisi tüm vatandaslarimizla omuz omuza aydinlik yarinlarin insasi için yilmadan çalisacagiz. Bu düsünceler ile Çanakkale Zaferi’nin yildönümünü ilk günkü heyecan ve gururla kutluyor, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Çanakkale’deki bütün sehit ve gazilerimizin, bu ülke için sehit olmus ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygi, rahmet ve sükranla aniyorum. Ruhlari sad, mekânlari cennet olsun” dedi.

Kaynak: İHA