ADÜ'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Kent Göreve Basladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla ADÜ Rektörlügüne atanan Hukukçu Prof. Dr. Bülent Kent, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine basladi. Atatürk Kongre Merkezinde gerçeklestirilen devir teslim töreninde konusan ADÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Kent, "Devlette devamlilik esastir. Üniversitemizi daha ileri noktalara tasiyacagiz. Üniversitemizi önce ülkemizde, sonra dünyada daha üst seviyelere tasiyacagiz. Çagin degisen kosullarina ayak uydurup, gelisen teknoloji takip edecegiz. Hepimiz için bu dönemin huzur ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum" dedi.

ADÜ'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Kent Göreve Basladi
Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) 7. Dönem Rektörü olarak görev süresini tamamlayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, düzenlenen törenle görevini Cumhurbaskani Erdogan tarafindan yeni atanan Prof. Dr. Bülent Kent’e devretti. Devir teslim töreninde uzun bir konusma yapan Prof. Dr. Aldemir, belli bir kesim tarafindan kendisine ve kurumuna yönelik itibarsizlastirma çalismalari yapildigini ileri sürerek bu yönde çalisanlari kinadigini dile getirdi.

Devir teslim törenine ögretim üyeleri ve davetliler yogun ilgi gösterirken, törene milletvekillerinden sadece AK Parti Aydin Milletvekili Riza Posaci’nin katilmasi dikkat çekti.

Adnan Menderes Üniversitesinin tanitim videosunun izletilmesi ile baslayan programda Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitenin kendisi için büyük bir yuva oldugunu söyledi.

Görev süresi boyunca çok çalistigini kaydeden Prof. Dr. Aldemir, "Rabbim nasip etti, rektör olarak görev yaptim. Beni okutan, bana is veren ve kariyer basamaklarinda en büyük destegi veren devletime, borcumu ödeme firsati verildigi için çok tesekkür ederim. Görev sürem içerisinde üniversitemize birçok birincilikler kazandirdik. Önemli basarilara imza attik" diyerek, yeni rektör Prof. Dr. Bülent Kent’e görevinde basarilar diledi.

Prof. Dr. Aldemir, görevi devrettigi üniversitenin 8. Dönem Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e rektörlük cübbesini giydirip, ADÜ bayragi ile birlikte çiçek takdim etti. ADÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Kent ise yaptigi hizmetlerden dolayi görev süresi dolan Aldemir’e tesekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Konusmasina ’devlette devamliligin esasi’ ilkesini hatirlatarak baslayan ADÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Idarede kamu hizmetinin devamliligi esastir. Üniversiteler egitim hizmetini yerine getiriyor. Biz bugün bu hizmeti yerine getirmek üzere devraldik. Bu anlamda geçmisteki rektörümüze ve üniversitemiz, kuruldugu günden bu yana hizmet eden tüm rektörlerimize tesekkür ediyorum. Hepsi üniversitemizin gelismesi için bir tugla koymustur. Kimileri bunu elestirmistir, kimleri gereksiz görmüstür ama üniversiteler böyle ilerliyor" diye konustu.

Tören, iyi dilek ve temennilerde bulunulmasinin ardindan hatira fotografi çekilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA