Annesine Gitmek Istemeyen Çocuklarin Gözyaslari Yürekleri Dagladi

Isparta’da babalari ile yasarken mahkeme karari ile annelerine teslim edilmek üzere ekipler tarafindan alinan çocuklar gözyaslarina boguldu. Baba ise çocuklarinin annelerinden siddet gördügünü iddia ederek, kendisine geri verilmesini istedi.

Annesine Gitmek Istemeyen Çocuklarin Gözyaslari Yürekleri Dagladi
Isparta’nin Egirdir ilçesi Sariidris kasabasinda oturan Baris Simsek, 2014 yilinda ayni kasabada evlilik yapti. Bu evlilikten Hasan (9) ve Asli (4) isimli iki çocuklari olan çift, 2019 yilinda anlasmazliklar sebebiyle bosanmaya karar verdi. Mahkeme çocuklarin velayetini anneye verdi. Anne, ikinci evliligini yaparak Hatay’a yerlesti. Ancak çocuklar annelerinin yaninda siddet gördüklerini iddia ederek babalarini aradilar. Aglamalarina dayanamayan baba, çocuklarini annelerinin yanindan alarak Sariidris’e getirdi. Ardindan çocuklari için velayet davasi açan baba, davayi kaybetti. Mahkeme çocuklarin anneye teslim edilmesine karar verdi. Yaklasik 2 yildir babalarinin yaninda olan çocuklar, jandarma ve haciz memurlari tarafindan babanin evinden alinarak anneye teslim edildi. Bu sirada duygusal anlar yasanirken, anneleri ile gitmek istemeyen çocuklarin feryatlari yürekleri dagladi. O anlar cep telefonu kamerasi ile görüntülendi.

Hayatinin en zor ayriligini yasadigini ifade eden Baris Simsek, "Çocuklar annesini istemiyor. Çocuklarim siddet gördügünü söyledi.

Çocuklarimi zorla benden aldilar. Ben çocuklarimi geri istiyorum. Bu nasil adalet? Ben çocuklarimi geri istiyorum" diyerek yardim bekledigini ifade etti.

Kaynak: İHA