Sinop Demirci Köyü Limani'nda Basibos Köpek Sorunu

Sinop’un Demirci Köyü Limani’nda bulunan basibos köpek sayisi günden güne artiyor. Limanda balikçilarin beslemeye çalistiklari sahipsiz hayvanlarin bazilari açliktan veya hastaliktan telef oluyor. Limanda bulunan balikçilar yetkililerden yardim istiyor.

Sinop Demirci Köyü Limani'nda Basibos Köpek Sorunu
Sinop Demirci Köyü Limani’nda balikçilikla ugrasan Recep Çaliskan, limanda sokak köpeklerinin sayisinin arttigini ve köpeklere bakmakta zorlandigini söyledi.

Köpeklerin kendilerini tedirgin ettigini belirten Çaliskan, “Sinop Demirci Köyü Limani’ndaki sikinti basibos köpeklerin çok olmasi. Biz balikçilikla ugrasiyoruz. Ama köpekleri burada besleyemiyoruz. Her gelen burada köpeklere bakiliyor diye bir köpek birakip gidiyor. Burada bakilacak bir imkan yok. Biz baliga gidip gelirsek balik olursa veriyoruz. Su anda balikta yok. Kendi imkanlarimizla ekmek, pogaça alip getiriyoruz. Burada Sinop’taki hayvan barinagindan daha fazla köpek var. 35-40 tane köpek var burada. Bir an önce bu köpeklere bir çözüm bulsunlar. Geçen arabalara saldiriyorlar. Bazi hayvanlarimiz sakat. Bir tanesinin bir gözü, diger yavrunun iki gözü görmüyor. Arabalara ve insanlara çarpiyor. Bu hayvanlarin bir an önce alinip islah edilmesi lazim” dedi.

Kaynak: İHA