Kimyaci Liseliler Depremzedeler Için Üretiyor

Amasya’nin Merzifon ilçesinde kimya teknolojisi egitimi alan lise ögrencileri ve ögretmenler tarafindan depremzedeler için temizlik malzemesi üretiliyor. Mithatpasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden deprem bölgesindeki illere sevkiyatin artarak devam için "Ham madde sizden, üretim bizden" sloganiyla destek kampanyasi baslatildi.

Kimyaci Liseliler Depremzedeler Için Üretiyor
Geçen yil olusturulan atölyede üretilen çamasir suyu, dezenfektan, sivi el sabunu, kolonya gibi temizlik malzemeleri Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu bölgeye gönderilerek halka dagitildi. Okulda geçtigimiz yil kurulan hijyen ürünleri atölyesinde üretilen çamasir suyu, bulasik deterjani, dezenfektan, sivi el sabunu, kolonya gibi temizlik malzemeleri, Merzifon Kaymakamligi koordinesinde deprem bölgelerine ulastirildi. Üretime devam edilen okulda sevkiyatin sürmesi için "Ham madde sizden, üretim bizden" sloganiyla destek kampanyasinin baslatildigi bildirildi.

Çadir kent ve konteyner kentlerde önemli ihtiyaçlardan birinin de temizlik malzemeleri oldugunu belirten kimya teknolojisi alani sefi Fatma Nakir, “Yüzey temizleyici, çamasir suyu, sivi el sabununa ihtiyaçlari var. Üretimimizi bu alana yönlendirdik” dedi.

Dezenfektan kullaniminin korona virüs (Covid-19) salgini dönemindeki hayati önemine vurgu yapan Nakir, saglanacak destekle üretimlerinin artacagina inandigini söyledi.



11 ilde büyük yikima ve binlerce ölüme neden olan depremlerin yaralarinin sarilmasi için gayret eden ögrenciler üretimi fedakarca sürdürüyor. Bu yil ilk mezunlarini verecek kimya teknolojisi ögrencilerinden Caner Düzgün kimya mühendisligi alaninda egitimini devam ettirmeyi hedeflerken, Enise Altinöz de bir yili askin zamandir süren üretim sonucu deneyim ve maddi kazanç sagladiklarini ifade etti.

Okul müdürü Sadik Turan ise 11 çesit marka üründen saglanan 800 bin TL olan ciroyu bu yil 1,5 milyon TL’ye çikarmayi amaçladiklarini vurguladi.
Kaynak: İHA