Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ukraynali Sabotaj Ve Kesif Gruplarinin Eylemleri Engellendi'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukraynali 5 sabotaj ve kesif grubunun Luhansk ve Harkov’daki faaliyetlerinin engellendigini açikladi.



Rusya-Ukrayna Savasi devam ederken, Rusya, Ukraynali sabotaj ve kesif gruplarinin faaliyetlerinin engellendigini açikladi.

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov yaptigi açiklamada, Ukrayna ordusu ile çatismalarin Donetsk ve Luhansk cephesinde, Kupyansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde sürdügünü aktardi. Konasenkov, Rus ordusu tarafindan Ukrayna’ya ait 2 adet MI-8 helikopterinin Zaporijya yakinlarinda düsürüldügünü belirtirken, Ukrayna ordusundaki 7 HIMARS roketinin etkisiz hale getirildigini 1 adet insansiz hava aracinin da düsürüldügünü söyledi.



Ukrayna ordusunun sabotaj ve kesif gruplarinin kendilerine karsi eylemlerine deginen Konasenkov, Luhansk ve Harkov’da Ukraynali 5 sabotaj ve kesif grubunun eylemlerinin engellendigini ifade etti.

Savasin basladigi tarihten bu yana Ukrayna ordusuna verdikleri zarari açiklayan Konasenkov, "Özel askeri operasyonun baslangicindan bu yana 400 uçak, 220 helikopter, 3 bin 385 insansiz hava araci, 411 hava savunma füze sistemi, 8 bin 275 tank ve zirhli araç, bin 55 çok namlulu roketatar, 4 bin 326 obüs ve havan topu, 8 bin 879 özel askeri araç imha edildi" dedi.

Kaynak: İHA