'Kariyer Mersin' Projesi Hayata Geçiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kariyer Merkezi, kurumlar arasi is birligi çerçevesinde ’Kariyer İçel’ projesini hayata geçirmeye hazirlaniyor.

'Kariyer Mersin' Projesi Hayata Geçiyor
İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, İçel Üniversitesi Kariyer Merkezi, Tarsus Üniversitesi Kariyer Merkezi, Çag Üniversitesi Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi Kariyer Merkezi, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi ve Girisimci Insan Kaynaklari Dernegi temsilcileri katildi.

Kariyer Merkezi Sube Müdürü Serkan Özada, gerçeklestirdigi sunumda ’Is gücü piyasasi koordinasyon kurulu, mülakat simülasyonlari, dijital liderler İçel’de, ilk isim, kariyer günleri, egitim ve seminer programlari, yeni nesil mentörlük, firma teknik geziler’ gibi bir çok projeyle is arayanlara, ögrencilere, gençlere ve isverenlere dokunduklarinin altini çizdi. ’Online kariyer platformu, sektör rehberi, kisilik envanteri ve yetkinlik analizi, online egitimler, piyasa analizleri, kampüs İçel, kariyer İçel’ gibi projeler üzerinde çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Özada, yapilacak çalismalarin daha sistematik hale gelmesi amaciyla kurumlar arasi var olan iletisimi Kariyer İçel projesiyle en üst seviyeye tasiyarak kurumsallastiracaklarini belirtti.



"Kariyer İçel projesi Türkiye’de örnek olacak"

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz, yasanan pandemi sürecinin bir taraftan is ve mesleklerin dijitallesme sürecini hizlandirirken diger taraftan sektörlerin is yapis sekillerinde de degisime yol açtigini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi olarak is gücü piyasalarinda var olan degisim sürecini takip ettiklerini, Kariyer Merkezi ile bu konuda farkindalik uyandirmak üzere tüm taraflari içeren projelere imza attiklarini belirten Gökayaz, 2023 döneminde de sahanin ihtiyaçlarini dogru bir sekilde tespit ederek is dünyasina öncü olmayi hedeflediklerini ekledi.

"Ilk hedef insan kaynaklari çalistayi"

Gerçeklestirilen istisare toplantisinda, Büyüksehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürlügünün hizmetlerini planlamak, üniversite sanayi kent is birligine insan kaynaklari çerçevesinde katki saglamak, deprem sonucunda yasanan göç dalgasinin is gücü piyasalarina etkilerini degerlendirmek üzere genis çapli bir çalistayin yapilmasi yönünde ortak görüs belirtilirken, toplanti üyelerin gündem maddeleri üzerindeki görüs alisverisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA