Gümüshaneli Dagcilardan Zorlu 'Istiklal' Yürüyüsü

Gümüshane’de dagcilar 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yildönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü anisina ellerindeki Türk bayraklariyla “Istiklal Yürüyüsü” etkinligi gerçeklestirdi.

Gümüshaneli Dagcilardan Zorlu 'Istiklal' Yürüyüsü


Gümüshane Dagcilik, Doga Sporlari ve Gençlik Dernegi (GÜDAK) üyesi sporcular 12 Mart anisina inis ve çikislarla dolu, orman içinden, tarihi mahalle ve yapilarin yanindan geçerek 25 sporcunun katilimiyla “Istiklal Yürüyüsü” programini gerçeklestirdi. Zaman zaman firtina nedeniyle sporcularin zor anlar yasadigi etkinlikte Baglarbasi Mahallesi’nden Akçakale’nin Hozervek Mahallesi’ne ulasan sporcular bu noktadan itibaren orman içinden dik bir tirmanis gerçeklestirerek zirveye ulasti. Zirvede ay-yildiz yaparak hep bir agizdan Istiklal Marsi’ni okuyan sporcular daha sonra inise geçerek tarihi mahallelerin yanindan Çamliköy köyüne inip yemek molasi verdi ve 12 kilometrelik etkinligi baslangiç noktasi olan Baglarbasi Mahallesi’nde yürüyüsü tamamladi.

Etkinlige katilan sporculardan Aysegül Koçoglu, 12 Mart’in önemli bir gün oldugunu belirterek, “Mehmet Akif Ersoy bu misralarda çok sey anlatmis ve çok sey paylasmis. Bunun yasanmisliklari da var. En az yasanmisliklar kadar degerli bir paylasim yapmis bizimle. Yürüyüsümüz de oldukça zordu ama güzel geçti. Tüm sehitlerimizi rahmetle aniyoruz” dedi.

Bir diger sporcu Serpil Öz de “Bugünkü yürüyüsümüz Istiklal Yürüyüsü ve çok anlamli bir yürüyüs oldu. Mehmet Akif Ersoy’un yillar önce vatan-millet duygulariyla yazdigi marsi suan deprem bölgesindeki acilarla daha çok hissediyoruz. Bizim için daha da anlamli. Böyle bir ülkeye sahip oldugumuz için, böyle bir sairimiz oldugu için gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Tip Fakültesi ögrencisi Ugur Mutaf ise “Bugün 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabul yildönümünü anlamlandirmak için bir yürüyüs yaptik. Zorlu ama güzel bir etkinlik oldu” diye konustu.

Üniversite ögrencisi Sema Tosun da “Hem Istiklal Marsi’mizin kabulü hem de milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak için biz de GÜDAK üyesi arkadaslarimizla bu etkinligi gerçeklestirdik. Çok güzel ve anlamli bir gün oldu hepimiz için” dedi.

Kaynak: İHA