Depremzede Vatandaslara Moral Gezisi

Antalya Büyüksehir Belediyesi depremzede vatandaslar için sosyal iyilestirme çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede Antalya’da konaklayan depremzede vatandaslar için, Bal Mumu Heykelleri, Akvaryum, Hayvanat Bahçesi ve Antalya Müzesi gezisi düzenlendi.

Depremzede Vatandaslara Moral Gezisi
Antalya Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi ile Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü isbirligiyle, Türkiye’yi yasa bogan depremde zarar görüp kente gelen vatandaslari, sosyal, sportif ve kültürel çalismalarla süreci en iyi sekilde atlatmalarina destek olunuyor. Baslatilan sosyal iyilestirme çalismalari çerçevesinde bisiklet egitimi, tarihi ve doga gezileri ile depremzede vatandaslara moral olunuyor.

Bal mumu heykelleri ve akvaryum gezildi

Sosyal iyilestirme çalismalari çerçevesinde Hasan Subasi Tesisleri, Teias 9. Bölge Müdürlügü ve Karayollari Bölge Müdürlügü misafirhanesinde kalan ve Istanbul Üniversitesi Antalya Konuk Evi’nde kalan yaklasik 200 depremzede vatandas için Bal Mumu Heykelleri ve Akvaryum gezisi düzenledi.

Depremzede vatandaslar, Bal Mumu Heykelleri ve Dev Akvaryuma hayran kaldi.

Antalya müzesini gezdiler

Bal Mumu Heykelleri ve Akvaryum gezisinin ardindan depremzede vatandaslar Antalya Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesini gezdi. Depremzede vatandaslar, hem hayvanlari inceleme firsati buldu hem de alani gezerek depremin etkisinden uzaklasmaya çalisti. Depremzede vatandaslar daha sonra heykel koleksiyonuyla taninan Antalya Müzesini gezdi. Dünyanin en önemli heykel müzeleri arasinda gösterilen Antalya Müzesi insan yasamina ait izlerden Cumhuriyet dönemine kadar barindirdigi eserler depremzede vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti.

Keyifli gün geçirdiler

Keyifli, güzel ve eglenceli anlar yasayan vatandaslar gezi ve ziyaretler nedeniyle yasadiklari mutluluklarini dile getirdi. Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür eden depremzede vatandaslar, “Yetkililerimiz bizleri düsünüp böyle bir gezi düzenlemeleri bizim için çok anlamli. Dev akvaryum, hayvanat bahçesi, bal mumu heykeli, Antalya müzesine bayildik. Antalya çok güzel bir sehir. Burada yasayanlar çok sansli. Bizde sansliyiz bize de görmek nasip oldu. Çok tesekkür ediyoruz” diyerek tesekkür etti.

Etkinlikler devam edecek

Antalya Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Türker Ahmet Özay da, Baskan Muhittin Böcek’in Antalya’da misafir edilen depremzede vatandaslara kentin tarihi, turistik ve ören yerlerini gezdirmek istediklerini belirterek, “Depremzede vatandaslarimiza, sportif ve kültürel etkinliklere devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA