Mardin'de Bu Köy Kangal Köpegi Sevgisiyle Dikkat Çekiyor

Mardin’in Alagöz köyü kangal köpeklerine olan sevgisiyle dikkat çekiyor. Köyde ev sayisindan fazla kangal köpegi bulunuyor.

Mardin'de Bu Köy Kangal Köpegi Sevgisiyle Dikkat Çekiyor
Mardin’in Derik ilçesi Alagöz köyünde kangal köpeklerine olan sevgi dikkat çekiyor. Köyde 10 ev ve 15’ten fazla kangal köpegi bulunuyor. Köyde her evin önünde 1 veya 2 tane kangal köpegi bulunuyor. Köy halki köpeklerini özenle besleyebilmek için çevre ilçelerden et, yumurta gibi besinleri özenle seçerek getiriyor. Genellikle sehir disindan getirilen köpekler evlerin bahçelerinde veya kapilarin önünde bagli sekilde tutuluyor. Köy sakinlerinin dikkatli davranmasi ve köpeklerin cana yakin hayvanlar olmasindan dolayi bu köpekler insanlara saldirmiyor.

“Her evde 1 veya 2 tane Kangal var”

Alagöz Köy Muhtari Nebahat Alagöz, mahallede bulunan her evde iki tane kangal oldugunu belirterek, “Bizim köyde kangal sevgisi var, neredeyse her evde 1 veya 2 tane var. Bizim de var 2 tane köpegimiz. Çocuklarim bunlari Tunceli’den getirdiler. Ben pek sevemiyorum ama çocuklar çok ilgileniyor çok seviyorlar. Bu Kangal sevgisi nereden geliyor bilmiyorum ama her evde 1 veya 2 tane Kangal var. Çevre ilçelerden et alip geliyorlar bazen özellikle kaynatip veriyorlar. Yumurta veriyorlar, ilaçlarini yaptiriyorlar. Köy disindan gelenler burada tanidiklarini ariyor ancak öyle arabadan inebiliyorlar. Köpekler bagli ancak insanlar bu kadar köpegi görünce korkuyorlar” dedi.



“10 hane ev var, 15 taneden fazla köpek var”

Onur Yüce köyde bulunan Kangal köpegi sayisinin insanlardan fazla oldugunu belirterek, “Bizim köyde her köyde oldugu gibi hayvan sevgisi vardir ancak köpek sevgisi biraz daha fazla vardir. Bizim köyde yaklasik 10 hane ev var, 15 taneden fazla köpek vardir. Bizim köyde çok seviliyor köpekler, ilk gelenler korkuyor ama evin sahibi veya tanidigi onlari karsilamaya gidiyor. Kimseye zarar vermiyorlar hepsi bagli sekilde duruyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA