Baskan Kepenek; 'Istiklal Marsi, Milletimiz Var Oldukça Gelecege Yön Vermeye Devam Edecek'

Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Kepenek; 'Istiklal Marsi, Milletimiz Var Oldukça Gelecege Yön Vermeye Devam Edecek'


Baskan Kepenek mesajinda, tarih boyunca sayisiz destanlar yazmis olan kahraman Türk milletinin vatan sevgisini, bagimsizliga olan düskünlügünü ve milli mücadele ruhunu dizelere dökerek Milli Mars ile ölümsüzlestiren Vatan Sairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, sükran ve minnetle andigini belirtti.

Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yildönümü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, Istiklal Marsi’nin Türk milletinin bagimsizligina olan düskünlügünü özetlediginin altini çizerek, “Üstün bir mücadele ve kahramanliklarla kazandigimiz Kurtulus Savasi sonrasi vatan sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kahraman Türk ordusuna hitabeden yazmis oldugu siir, 12 Mart 1921 tarihinde birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Istiklal Marsi olarak kabul edilmistir” seklinde konustu.



“Istiklal Marsi’miz milletimizin bagimsizligina olan düskünlügünü yansitmaktadir”

Baskan Kepenek, mesajinda su ifadeleri kullandi:

“Istiklal Marsi’mizin içerisinde bulundurdugu duygu ve derin manalar milletimizin asil benligini yansitmaktadir. Birlik ve beraberlige en ihtiyaç duydugumuz bu günlerde bizlere miras olarak birakilan essiz bir eser olan Istiklal Marsi’miz milletimiz var oldukça gelecege yön vermeye devam edecektir. Istiklal Marsi’miz sonsuza kadar yankilanmaya devam edecek ve kahraman ordumuzun dökülen kanlarini temsil eden bayragimiz dalgalanmaya devam edecektir. Bizlere her zaman güç veren, tarih boyunca milletimizin bagimsizligina olan düskünlügünü en iyi sekilde özetleyen Istiklal Marsi’miz topraklarimizin isgal altinda oldugu yillarda vatan sairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafindan yazilmistir. Milletimizin fedakarligini ve cesaretini dizelere döken, Kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun egmeyecegini duyuran Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, sükran ve minnetle aniyorum. Ayrica Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, Kurtulus Savasi’nda sehit düsen tüm kahraman askerlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyorum”
Kaynak: İHA