Mugla Egitim Ve Arastirma Hastanesinde 1971 Depremzede Tedavi Gördü

Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 siddetindeki deprem sonrasi Mugla iline gelen depremzedelerin Mugla Egitim ve Arastirma hastanesinde tedavi gören hastalardan 88 hasta taburcu edilirken 43 hastanin ise tedavileri devam ediyor.

Mugla Egitim Ve Arastirma Hastanesinde 1971 Depremzede Tedavi Gördü


Mugla Egitim ve Arastirma hastanesine 6 Ekim tahinden itibaren 1971 depremzede vatandas tedavi edilirken 131 yatakli depremzededen 88’i taburcu edildi.

Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof Dr. Turhan Togan yaptigi yazili açiklamada su ifadelere yer verdi.” Mugla Egitim ve Arastirma Hastanemizde depremzede vatandaslarimiza yönelik tibbi tedavilerimiz ve ihtiyaçlarinin tespiti ve tedariki yönünde destegimiz araliksiz devam etmektedir. Psikolojik destek birimimiz yani sira cerrahi girisimlerimiz ve kronik hastaliklarinin takibi konusunda hiç bir depremzede vatandasimiz magdur olmayacak sekilde hizmetlerimiz sürmektedir. Bu güne kadar toplam 1971 depremzede hastamizi Hastanemizde tedavi ettik bunlarin 131 tanesi yatirilarak gerek ameliyat gerekse de medikal tedavileri yapilmis olup 88 hastamiz taburcu edilirken, 43 hastamizin tedavisi devam ediyor. Ayaktan polikliniklerimize basvuran 1928 hastamizin medikal tedavileri düzenlenmis olup takip süreçleri devam etmektedir. Ulus olarak yasadigimiz asrin felaketinde vefat eden vatandaslarimiza Allahtan rahmet diler yarali olup tedavileri devam eden hastalarimiza acil sifalar dilerim. Mugla halkimiza ve ilimizde misafir ettigimiz depremzede hastalarimiz yani sira yolu bir sekilde Muglamiza düsen tüm vatandaslarimiza hizmet vermeye çalisan hastanemizdeki tüm mesai arkadaslarima gösterdikleri üstün gayret nedeniyle tesekkür ederim” ifadesi kullanildi.
Kaynak: İHA