Kastamonu Üniversitesinin Proje Basarilarina Bir Yenisi Daha Eklendi

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlik Fakültesinin (MMF) yürütücülügünü yaptigi "Iklim Krizine Karsi Dirençli Kentlere Yönelik Yapili Çevre ve Kentsel Isi Adasi Iliskisinin 3B Modellenmesi" baslikli proje, TÜBITAK tarafindan kabul edildi.

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi (MMF) Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Öztürk’ün yürütücülügünü yaptigi, "Iklim Krizine Karsi Dirençli Kentlere Yönelik Yapili Çevre ve Kentsel Isi Adasi Iliskisinin 3B Modellenmesi" baslikli proje, TÜBITAK 1002-A Hizli Destek Modülü çerçevesinde kabul edilerek destek almaya hak kazandi.

Projede, Kastamonu Üniversitesi MMF Peyzaj Mimarligi Bölümü ögretim elemanlari Prof. Dr. Sevgi Öztürk yürütücü, Arastirma Görevlisi Dr. Öznur Isinkaralar arastirmaci, Ihsangazi MYO Harita ve Kadastro Programi Ögretim Görevlisi Musa Nehir Sözen danisman ve Peyzaj Mimarligi Doktora Programi Ögrencisi Dilara Yilmaz bursiyer olarak yer aliyor.

TÜBITAK tarafindan desteklenmesine karar verilen bu proje ile kentsel yapilasma biçimlerinin yüzey sicakligi olusumuna etkisinin 3B modelleme ve tematik haritalar ile ortaya konmasi hedeflendi. Proje, iklim degisikligine karsi mekansal açidan duyarli yerel planlama mekanizmalarinin gelistirilmesi açisindan katki saglayacak.

Proje çerçevesinde ayrica TÜBITAK-Birlikte Çalisip Birlikte Basaracagiz (BIÇABA) Burs Programi ile Peyzaj Mimarligi Bölümü, 6 Subat 2023 tarihinde yasanan depremden etkilenen bir lisans programi ögrencisine 6 ay bursiyer olarak destek verecek.
Kaynak: İHA