4 Yillik Binanin Kolon Ve Kiris Aralarinda Tahta Parçalari Çikti

Kahramanmaras merkezli depremde Malatya’da çogu bina hasar görürken, agir hasarli bir binanin kolon ve kiris arasinda bulunan kisimda beton içerisinde tahtalarin oldugu görüldü. Bina sakini, ilgili ve sorumlular hakkinda yasal islem baslatilmasini istedi.

4 Yillik Binanin Kolon Ve Kiris Aralarinda Tahta Parçalari Çikti
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin ardindan en çok etkilenen iller arasinda bulunan Malatya’da binlerce bina yikilirken, 10 binlerce bina da agir hasar aldi. Malatya’da agir hasar alan yerlesim yerlerinden birisi olan Yesilyurt ilçesine bagli Bostanbasi Mahallesi’nde bulunan 10 katli bir binanin kolon ve kiris aralarinda tahta parçalari birakildigi görüldü.

Binada oturan vatandas, binanin kolon ve kiris aralarina birakilan tahta ve kadran parçalarini birakanlar hakkinda yasal islem yapilmasi istedi.

Binalarinin hepsinin agir hasarli oldugunu belirten bina sakinlerinden Ibrahim Alpay Karatas, “Girilmesi mümkün degil. Bazi kolonlarda depremden dolayi tahribat oldugu için bazi kolonlarda tahta ve kadran parçalari kiris ve kolon arasina sikistirilmis. Bu da ister istemez binanin dayanma gücünü zayiflatiyor. Ilgililer ve sorumlular hakkinda her türlü yasal islemlerin yapilmasini istiyoruz. Ölen canlarin hesabinin sorulmasini istiyoruz. Ilgililerden tüm vatandaslar adina destek bekliyoruz. Binada 2 yildir oturuyorum ben. 2 yilda yapildigini düsünün toplamda 4 yil oldu. Sözde depreme dayanikli etüt zemini yapilmis gözüküyor ama sordugunuzda buralara çok katli binalarin yapilmamasi gerektigini söylüyorlar. Müteahhittinden, mimarindan ve kim denetliyorsa onlardan yasal islem yapilmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA