Ordu Üniversitesi'nden Deprem Bölgelerine Yardim

Ordu Üniversitesi’nde, deprem bölgelerine ulastirilmak üzere hazirlanan yardim malzemelerini tasiyan araçlar Adiyaman’a hareket etti.

Ordu Üniversitesi'nden Deprem Bölgelerine Yardim
Kahramanmaras merkezli gerçeklesen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasinda ülke genelinde baslatilan ayni yardim kampanyasina Ordu Üniversitesi akademik ve idari personeli de katkida bulundu. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesinde toplanan su, gida, kiyafet, ayakkabi, hali, battaniye, yorgan, çadir, isitici, bebek bezi, hijyen malzemesi gibi birçok ayni yardim paketlenerek bir tir ve kamyona yüklendi, ardindan dualarla Adiyaman’a ugurlandi. Üniversiteden yola çikan yardim malzemeleri, Adiyaman’daki AFAD Koordinasyon Merkezi yetkilileri tarafindan teslim alinacak.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, her türlü yardimi yapmaya hazir olduklarini belirtti.

Rektör Akdogan, “Milletimizin basi sag olsun, Allah milletimize bir daha böyle aci günler göstermesin. Deprem bölgesinde vefat eden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yarali olan kardeslerimize acil sifalar diliyoruz. Enkaz altinda olan kardeslerimizin bir an önce kurtarilmalarini temenni ediyoruz. Sunu bir kez daha gördük ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek yürek olarak birlik, beraberlik ve kardeslik içerisinde bu aci olayi hep birlikte telafi etmeye, yaralari sarmaya çalisiyor. Biz de Ordu Üniversitesi olarak Ordu Valiligi ve AFAD ile is birligi içerisinde Üniversitemizdeki akademik ve idari personel arkadaslarimizla, ögrencilerimizle birlikte bir tir ve bir kamyon gida malzemesi, battaniye, yorgan, çocuk bezi, isitici, hijyen malzemesi gibi birçok yardim malzemesini temin ederek yükledik. Bu yardimlarin devami gelecek, biz maddi ve manevi anlamda depremzede kardeslerimize her türlü yardimi yapmaya haziriz” dedi.

Kaynak: İHA