Aksaray'daki Süt Üreticilerinden Deprem Bölgesine 1 Milyon Lira Yardim

Türkiye’yi yasa bogan depremin acilari sarilmaya çalisirken Türkiye’nin dört bir yanindan deprem bölgesine yardim yagiyor. Aksaray’da süt üreticileri tarafindan toplanan 1 milyon TL AFAD yardim hesabina yatirilarak bölgeye ulastirildi.

Aksaray'daki Süt Üreticilerinden Deprem Bölgesine 1 Milyon Lira Yardim
Kahramanmaras’ta Pazartesi sabahi ve ögleden sonra meydana gelen ve 10 ili ciddi anlamda etkileyen 2 ayri depremin ardindan Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde bölgeye adeta yardim yagdiriyor. Aksaray’da vatandaslar yardim maksatli hummali bir çalisma sergilerken, Aksaray Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi yardim kampanyasi baslatti. Baslatilan kampanya çerçevesinde süt üreticileri tarafindan 1 milyon TL para toplandi. Paralari kendi elleriyle birlige getiren üreticiler yetkililere teslim etti. 1 Milyon TL AFAD’in yardim hesabina yatirilarak depremzedelere ulastirildi. Öte yandan birlik personeli de birer maas yardimda bulunarak deprem bölgesine gönderdi.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Bekir Kayan, “Türkiye’miz büyük bir sinavdan geçti. 10 ilde deprem olustu. Bu depremde magdur olan insanlara yardimci olmak amaciyla üreticilerimiz, damizlik birligi personelimiz, süt üreticilerimiz ve toplayicilarimiz bir yardim kampanyasi baslattik. Buradaki arkadaslarimizin hepsinden Allah razi olsun. Çok güzel oldu, orada sogukta yasayan insanlara bir nebze de olsa yardimci olabilirsek ne mutlu bize. Tabi oradaki insanlarin çektigi sikintilari paylasmaya çalisiyoruz ama bazen de elimizden bir sey gelmiyor. Insallah oradakilerine de bir merhem olmak amaciyla birlik personelimiz birer maaslarini verdi, üreticilerimiz ise gönüllerinden ne koparsa verdiler. Süt toplayici arkadaslarimizda yardimda bulunda ve yaklasik 1 Milyon TL para topladik. Bunu da AFAD’in hesabina yatirarak devlet eliyle oradaki insanlarin yaralarina merhem olur. Bu acinin tarifi, anlatilacak bir seyi yok” dedi.

Süt üreticisi Ali Balealioglu (34), “Amacimiz oradaki arkadaslarimiza elimizden geldigince yardimci olmak. Bunun da devam etmesini istiyoruz. Az demeden herkesin yardimci olmasini istiyoruz. Damlaya damlaya göl olur” diye konustu.

Üretici Haci Öksün (65), Türkiye’mize geçmis olsun diyorum. Deprem bölgesinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarimiza da acil sifalar diliyorum. Aksaray Damizlik Birligi olarak böyle bir kampanya baslattik. Topladigimiz parayi AFAD bölgesine gönderiyoruz, Allah kabul etsin. Buradaki arkadaslarimiza da yardimlarindan dolayi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Üretici Yakup Ok (48) ise, “Türkiye’mizin yasadigi bu vahim olaydan dolayi bütün yaralilarimiza geçmis olsun diliyoruz. Ülkemizin bu zor durumunda bizde burada elimizden geleni yapmak istedik. Damizlik birligi üzerinden süt üreticilerimiz ve personeller tarafindan elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz, yapmaya da devam edecegiz insallah” ifadelerini kullandi.

Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Personel ve Muhasebe Müdürü Ömer Aksu (72) da geçmis olsun dileklerinde bulunarak, “Aksaray Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi personeli olarak arkadaslarimiz birer maaslarini yardim maksatli bagisladilar. Hepsine tesekkür ediyorum. Allah’tan iyilik diliyoruz, insallah bir daha böyle bir felaket olmaz. Allah’im bizleri böyle felaketlerden korusun” dedi.

Kaynak: İHA