Aksaray'da AFAD Ve Kizilay'dan Depremzedelere Kumanya Destegi

Deprem bölgelerinden Aksaray ve çevre illere gelen depremzedelerin yolculuk esnasinda beslenme ihtiyaçlarini karsilamak için AFAD ve Kizilay ekipleri tarafindan hazirlanan kumanyalar yola çikarildi.

Aksaray'da AFAD Ve Kizilay'dan Depremzedelere Kumanya Destegi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki 2 büyük depremin yaralari sarilmaya devam ederken, depremden etkilenen 10 ilden Aksaray’a ve çevre illere gelen depremzedeler için yardim çalismasi baslatildi. Aksaray’da görev yapan Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ekipleri ile Kizilay ekipleri, deprem bölgelerinden gelen afetzedeler için yolculuk esnasinda beslenmeleri için kumanya hazirladi. Yiyecek ve içeceklerin paketlendigi kumanyalar, Aksaray-Adana Karayollari’nda bulunan dinlenme tesisleri ve KYK yurtlarinin bahçelerindeki depremzedelere ulastirilmak üzere yola çikarildi.

Yapilan çalismalari anlatan AFAD Personeli Muhammed Gönen, "Hatay’dan, Kahramanmaras’tan, Gaziantep’ten depremzede arkadaslar Aksaray’a ulasti. Yolda magdur olan arkadaslarimiza AFAD ve Kizilay birlikte çalisip kumanyalarini hazir ettik. Birazdan arkadaslarin kendilerine iletecegiz. Elimizden gelen yardimi yapmaya çalisiyoruz. Tüm Türkiye’ye geçmis olsun" dedi.

Kizilay Gönüllüsü Kübranur Ermis ise, "Kizilay ve AFAD gönüllüleri olarak deprem bölgelerinden gelen depremzedelerimize karayollarina göndermek üzere kumanyalarimizi hazirlamaktayiz. Birazdan kumanyalarimizi hazirlayip karayollarina gönderecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA